ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İlkokul öğrencisi çürük!

İlkokul öğrencisi çürük!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.27
Gaziantep’te ilkokul 1. sınıfta okuyan öğrencilerden ancak yüzde 1’inin diş fırçası kullanma alışkanlığı olduğu ortaya çıktı.
14 bin 805 öğrencinin hiçbirinin diş fırçası kullanma alışkanlığı yok!
Gaziantep’te ilkokul 1. sınıfta okuyan öğrencilerden ancak yüzde 1’inin diş fırçası kullanma alışkanlığı olduğu ortaya çıktı. Şu ana kadar sağlık taramasından geçirilen 14 bin 805 öğrenciden tek birinde bile diş fırçası kullanmadığı ortaya çıktı. İlkokul birinci sınıf öğrencisi 8 bin 139 çocuğun çürük süt dişi olduğu belirlendi.
Milli Eğitim Müdürü Sağlık Eğitim Merkezi’nden verilen bilgiye göre, öğrencilerin diş fırçası alışkanlığının olmaması küçük yaşta diş problemini ortaya çıkarıyor. Sağlık taraması sırasında öğrencinin diş fırçasını bile tanımadığını tespit edilirken, 402 çocuğun çürük kalıcı dişi olduğunu saptandı. 6 öğrenci ise hastalıkları görüldüğünü söyleyen Sağlık Eğitim Merkezi yetkilileri, Şunları söylediler:
“Aileler çocuğuna diş fırçalama alışkanlığını kazandırmıyor. Kırsal kesimlerde de bu durum var, lüks semtlerde de.Küçük yaşta diş problemi olan çocuk, ileride bundan kurtulamaz.Sağlık taramalarında çıkan en büyük problem genelde diş sorunu.Kulak problemi olan öğrenci sayısı 41, burun sorunu olan öğrenci sayısı13 ve boğaz rahatsızlığı olan öğrenci sayısı ise 538.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *