ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnşaatı bitirmek hayal!

İnşaatı bitirmek hayal!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
İnşaat sektöründe en fazla artış yüzde 80.9 işçilik harcamasında gerçekleşti.. maliyetin sürekli artması inşaat sezonuna girilirken sıkıntı yarattı, binaların yarım kamlısı korkutuyor
Gaziantep’te inşaat sektöründe maliyetin sürekli artış göstermesi belediye sınırları içindeki 1550 inşaatın durumunu zora sokarken, yeni inşaatlara başlamak bir yana, yarım kalyan binaların nasıl tamamlanacağı kara kara düşündürüyor. OİE Gaziantep Bölge Müdürlüğü verilerine göre, üç aylık dönem içinde inşaat malzemelerin ortalama yüzde 65,1 zam geldi. En fazla artış işçilik harcamasında oldu.
DİE verilerine göre, üç aylık dönemde gıda, ev eşyası ve ulaştırma gibi sektörlerin içinde en fazla artış inşaat sektöründe oldu. Bu yıl içinde işçilik endeksinde büyük bir patlama oldu ve bu alandaki harcama yüzde 80,9’a ulaştı. Yine inşaat makineleri fiyatında bir yıllık artış yüzde 70,8 olarak açıklanırken, Gaziantep’te malzemeye gelen zam da yüze 62,3 olarak tespit edildi. İnanılmaz artışlarla inşaatların tamamlanmasının uzun süre alacağı savunulurken, DİE Bölge Müdürlüğü yetkilileri şunları söyledi:
Son bir yılda hatta üç aylık dönemde içinde en yüksek maliyet ar8tışı inşaat sektöründe oldu. Üç ayda işçilik yüzde 22,1 makinede yüzde 17 ve malzemede de yüzde 10,8’lik bir artış oldu. Aylık olarak sürekli bir artış var. İnşaat sezonu olduğu için, bu sektörün ihtiyacı olan mallara talebin de artacağı gerçektir. İstek artınca fiyatlar da yükselecek. İşçilik harcaması, diğer maliyet artışları geçti”.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *