ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş kazalarında metal sanayi başı çekiyor!

İş kazalarında metal sanayi başı çekiyor!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
Gaziantep’te 1992 yılında 1190 iş kazasının yüzde 80’i metal sanayisi meydana gelirken, ikinci sırayı inşaat sektörü aldı
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği haftası başladı. Hafta nedeniyle düzenlenen panelde iş kazaları bakımından ülkemizin Avrupa’da birinci sırayı aldığı bildirili
Belediye Şehir Tiyatrosu’nda düzenlenen “İş Sağlığı ve İş Güvenliği” konusundaki panele G.Ü Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Filiz Başkanlık etti. Panele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Baş İş Müfettişi Haydar Kaçmaz, Makine Mühendisi Semih Tılfarlıoğlu, Dr. Faruk Müftüoğlu ve Dr. Cenap Bozatlı konuşmacı olarak katıldı.
Panelde konuşan Ç alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Baş İş Müfettişi Haydar Kaçmaz, Türkiye’nin iş kazaları bakımından Avrupa’da birinci sırayı aldığını belirterek, “En üzücü olanı ise bu kazaların yüzde 93’ünün tedbirsizlikten meydana gelen kazalar olması” diye konuştu:
En fazla iş kazasının metal sanayinde meydana geldiğini söyleyen Baş İş Müfettişi Haydar Kaçmaz, “Gaziantep’te 1992 yılın da 1190 adet iş kazası meydana gelmiştir. Bu kazaların yüzde 80’i metal sanayinde meydana geliyor. Metal sanayinde sonra ikinci sırayı inşaat sektörü alıyor. Bu kazalar sonucunda geri getirilmesi mümkün olmayan can kayıpları meydana geliyor. Gaziantep, Türkiye’nin iş kazalarının en fazla olduğu illerin başında geliyor.” Dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bay İş Müfettişi Kaçmaz, iş kazalarının önlenmesi için hem işçilere hem de işverenlere önemli görevler düştüğünü belirterek, kaza sebeplerini şöyle sıraladı:
“işyeri başta sağlık şartları olmak üzere yapılacak işe uygun olmalı. İşi bilen kalifiye elemanlar çalıştırılmalı. İşçiler ise kolay uyum sağlanabilmeli. Koruyucu önlemler tam olarak alınmalı.
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Haftası kutlamaları 10 Mayıs’a kadar sürecek. Kutlamalar nedeniyle 6 Mayıs Perşembe günü KOSGEB Toplantı Salonu’nda bir konferans 10 Mayıs Pazartesi günü de Milli Eğitim Salonu’nda birer konferans verilecek
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *