ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşyeri değil, 55 bin sorun!

İşyeri değil, 55 bin sorun!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.52
Gaziantep’te 1985 yılında 42 bin olan işyeri sayısının DİE’nin son sayımına göre yüzde 31 oranında arttığı ortaya çıktı.
İşyeri sayısı arttıkça, küçük işletmelerin sorunu da kabarıyor
Gaziantep’te küçük işletmeler ve fabrikalarla birlikte 55 bin işyeri olduğu bildirildi. Merkez ve 10 ilçede yapılan sayım sonucu işyeri sayısının 8 yıl içinde yüzde 31 oranında artış gösterdiği belirtilirken, fabrikalarda çalışan işçi sayısının da 46 bin olduğu, ancak bunlardan sadece 13 bininin sigortalı olarak çalıştırıldığı, son sayımlar sonucu tespit edildiği Gaziantep’te her gün ortalama 4 yeni işyeri açılıyor.
DİE yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Gaziantep’in ekonomi ve ticari konumu ile istihdam durumunun araştırılması için bir ay süreyle 120 kişilik, ekiplerin çalıştırıldığı sayım tamamlandı.
GAP’ın sürekli büyüyen ve gelişen kenti olduğu bir kez daha ortaya çıkan Gaziantep’te 42 bin olan işyeri sayısının, bugün 55 bine ulaştığı ve özellikle küçük işletmelerin sayısında artış olduğu ortaya çıktı. Mali imkansızlıklar yüzünden büyük işletmelerin işçi çıkarımına devam ettiği, bazı işletmelerin işçi çıkarımına devam ettiği bazı işletmelerin yılda üç kez işçi çıkarımına gittiği de belirlendi.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, işyeri sayısının artmasının önemli olmadığını, küçük işletmelerin devlet tarafından desteklenmemesi halinde kentte küçük boyutlu sektörlerin batabileceğini savundu. Gaziantep’in en büyük sorununun Pazar sıkıntısı olduğuna dikkat çeken GTO Başkanı Mehmet Aslan, “Küçük işletmeler, enflasyon yüzünden sattığı malın yerine yenisi koyamıyor, büyük işletmeler ise ürününü satacak pazara daha tam anlamıyla kavuşamadı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *