ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kamyoncuların tepesi attı!

Kamyoncuların tepesi attı!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
Şehitkamil Belediyesi’nin İpek Yolu üzerinde kamyonların park yerine kum yığılması soncu başlayan gerginlik, sürücülerin tepesini arttırdı. Park yeri ellerinden alınan binlerce sürücü şehir içinde boş buldukları yerlerde konaklamaya başladı. Cadde ve sokak araları ile işlek semtlerde park yapılan kamyonlardan, hem aileler hem de esnaf şikayetçi oluyor.
Çaresizlik içinde park yeri arayan sürücüler, kentin ortasına yerleşmeye karar verirken, yapılan parklar da çirkin bir görüntünün yanı sıra sokaklar da yürüyecek yer bırakmıyor. Kamyoncular ve Otobüsçüler Odası Başkanı Reslan Tabur, keyfi uygulamalar yüzünden kamyoncuların zor durumda bırakıldığını, nakliye krizi çeken sürücülere ikinci bir darbenin vurulduğunu söyledi. Tabur, şu görüşlere yer verdi:
Sınır kapılarının kapalı olmasından sonra 12 bin kamyon sürücüsü zaten zor durumda. Nakliye aracı gerektiği zaman, ihracatçı veya iş yaptıracak olan kamyon bulmak için İpek Yolu üzerine geliyor. Kamyoncular kendilerine yer bulamayınca şehir içine dağılmışlardır. Başka çareleri yok. Gaziantep’e yük getirmek için 37 ilden kamyon geliyor. Bu gurur verici bir şey ama zorluk çıkarılması nereye kadar gidecek”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *