ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kızları tarikat şeyhi mi kaçırdı?

Kızları tarikat şeyhi mi kaçırdı?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.09
Oğuzeli, İmam Hatip Lisesi’nden iki kız öğrencinin ortadan kaybolması ile çalkalanıyorKız öğrencilerden 5 gündür haber alınamıyor. Gaziantep Kurtuluş İlköğretim Okulu’ndan bir kız öğrenci de önceki gün kayıplara karıştı.
Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde, 5 gün önce ortadan kaybolan İmam Hatipli Nuray Keleş(14) ve Demet Kılıç(15) haber alınamazken, kızların ailelerine telefon eden kadının, “Kızlarınız emin ellerde” dediği öğrenildi. Bu arada öğrencilerin Adıyaman’a Menzil Şeyhi’nin yanına götürülmüş olacağı konusunda söylentiler yayılınken, Oğuzeli polisine böyle bir ihbarın gelmediği bildirildi. Demet Kılıç’ın babası Hamza Kılıç, “Kızımın hiçbir sorunu yoktu” dedi. Kurtuluş İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki Zekiye Sıkar da “okula gidiyorum” diyerek çıktığı evine bir daha dönmedi.
Kayıp kızlar konusunda. Polis geniş çaplı araştırma başlatırken, İmam Hatip Lisesi öğrencileri Nuray Keleş ve Demet Kılıç’ın son olarak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde görüldüğüne dair polise ihbarlar geldiği, ancak genç kızların Almanya’daki yakınlarının yanına gidebileceklerini de bildiriliyor. Derslerinde başarılı oldukları bildirilen kız öğrencilerin kaçırılma ihtimali üzerinde duruluyor. Nuray Kılıç’ın en son yanına 500 bin lira olarak evden ayrıldığı ifade edildi.
Oğuzeli ilçesinde kayıp kızlar yüzünden matem yaşanırken, Kılıç ve Keleş ailesine telefon eden bir kadının sürekli, “Kızlarımız emin ellerde” dediği öğrenildi. Kız öğrencilerin Adıyaman’daki Menzil tarikat şeyhi tarafından kaçırıldığı söylentileri de ilçede yayıldı.
Demet Kılıç’ın babası Hamza Kılıç, “Evden giderken üzerine okul elbisesi yoktu. Ayrıca hiç sorunu da yoktu. Mutlaka kaldırıldılar” dedi. Polis kızların eşkalini tüm illere gönderildi.
Bu arada Akyol Mahallesi’ndeki Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda öğrenci 13 yaşındaki Zekiye Sıkar da kayıplara karıştı. Kız öğrencinin izine iki gündür rastlanamazken, ailesi de polise verdiği ifadede, kızlarının nereye kaçtığını bilmediklerini söylediler.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *