ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Limme fiyaskoyla kapandı!..

Limme fiyaskoyla kapandı!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.50
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.50
Gaziantep’te lise mezunu işsiz sayısı 18 bin
Lise mezunlarını kalifiye eleman haline getirmek amacıyla, büyük paralar harcanarak hazırlanan lise mezunları meslek edindirme projesi, tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. Gaziantep’te bu meslek kurslarına katılan ve mezun olan 374 kişiden ancak 55 yakını iş bulabilirken diğeride lime sayesinde “ çifte diplomalı işsiz” olarak kaldılar. Hiçbir işe yaramadığı anlaşılan lime nin kapatılması kararı alındı.
Milli eğitim müdürlüğünden verilen bilgiye göre bilgisayar ve muhasebe kursları ile bunların bünyesinde çeşitli dallarda verilen kurslara 374 lise mezunu kaydını yaptırdı. Mezun olanların ancak çok az kısmının özel sektörde muhasebe bölümünde iş bulabilmesi projenin faydalı olmadığını ve tüm masrafların boşa yapıldığını ortaya çıkardı. Milli Eğitim Müdürlülüğü yetkilileri bir çok işyerinin elinde limme diplaması olan öğrenciye iş vermediğini belirterek şöyle konuştular.
“ limme’nin işsizlere hiçbir fayda getirmediği anlaşılınca kapatılması kararı alınmıştır. Zaten bizlerde projenin kaldırılmasından yanaydık. Hesaplarımıza göre Gaziantep’te ilçelerle birlikte 18 bin dolayında bu rakam Limme projesinden önce 15 bin idi. Şu ana kadar harcana paralar boşa gitti. Limme mezunlarda iş bulamadılar. Binlerce üniversite mezunu işsizler var onlardan sıra gelmez”.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *