ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mersinli sanayiciler Gaziantep’i örnek alıyor

Mersinli sanayiciler Gaziantep’i örnek alıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.09
28 firmanın temsilcileri Gaziantep’te sanayi tesislerinde incelemelere bulunuyor
Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olan Gaziantep sanayisini örnek alan Mersinli sanayiciler, Gaziantepli sanayicilerin tecrübelerinden faydalanmak üzere şehrimize geldi.
Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği 2.Başkan ve Mersin Sanayi Sitesi Başkanı İbrahim Değer başkanlığındaki 28 firmanın temsilcilerinden oluşan heyet, şehrimizdeki incelemeleri sürdürüyor. Gaziantepli sanayicilerle, Mersinli sanayicilerin katıldığı toplantıda koşan konuk sanayiciler, Gaziantep’i örnek alarak kısa zamanda Türkiye sanayisinde söz sahibi olmak istediklerini söylediler.
Gaziantep’e teknik bir imalatı, çelik konsiriksiyon, gezi düzenleyen Mersinli çelik döküm, alüminyum sanayiciler, makine parça doğrama, mobilya, ağaç imali, güneş enerjisi, çivi-tel işleri, şase ve asansör imalatı konularında çeşitli teknik incelemelerde bulunacaklardır.
Mersin’de zirai gelişmelerin durak üzere olduğun söyleyen konuk sanayiciler, “Mersin, imkanları değerlendiremiyoruz. Mersin’de Küçük Sanayi Sitesi henüz 3 yıl önce kuruldu. Bu alanda 10 yıl geri kalmış bulunuyoruz. Gaziantep’i kendimize örnek alarak kısa zamanda bu açığı kapatmak ve Türkiye sanayisinde söz sahibi olmak istiyoruz” diye konuştular.
Küçük ve orta ölçekli sanayi tesislerinin yeterince desteklenmediğini belirten sanayiciler, daha fazla kredi almak ve destek görmek için birlikte hareket etmeye karar verdiler. Gaziantep’te çeşitli sanayi tesislerinde incelemelerde bulunan Mersinli sanayiciler, bugün şehrimizden ayrılıyor.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *