ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Naylon fatura olayına sakın girmeyin”

Naylon fatura olayına sakın girmeyin”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
Defterdarlık, matbaacılarla toplantı yaparak fiş ve fatura basımı sırasında vergi kanunlarına uyulmasını istedi.. defterdar Nedim Mısırlı:
“Sağlıklı bir vergi bilincinin oluşması ve maliye ile mükellef arasındaki ilişkileri sıcak tutmak amacıyla Defterdarlık tarafından düzenlenen ilk toplantı matbaacılarla yapıldı. Defterdar Nedim Mısırlı, bir yılda 17 bin işyerinin denetlendiğini ve 492 milyon liralık ceza uyguladığını belirterek, 208 işyerinin mahkemeyi sevke dildiğini söyledi. Mısırlı, devletin milyarlarca zarar uğramaması için matbaacılara büyük iş düştüğünü söyledi.
Ticaret Odası’nda yapılan ve 70 matbaacının katıldığı toplantıda konuşan Defterdar Nedim Mısırlı, fatura ve belge basımı sırasında mutlaka vergi kanunlarına uyulmasını isteyerek, naylon fatura olayına girmemelerini ve teklif eden kişilerin de ihbar edilmesini istedi. Mısırlı, “Devletin milyarlarca liralık zarara girmemesi sizleri bağlı. Kötü niyetli kişilere yardımcı olmayın” dedi.
Vergi borcunun geç ve eksik ödenmesinin mükellefin aleyhine geliştiğini, 1 milyon liralık vergi borcunun bir yıl sonra 2 milyon 680 bin lira olarak ödenmek zorunda olduğuna dikkat çeken Defterdar Nedim Mısırlı, “Borcun bir an önce ödenmesi devlet ve mükellefin lehinedir” dedi. 17 bin işyerinden 4 bin 843’üne yakın 492 milyon lira ceza kesildiğine işaret eden Mısırlı şöyle dedi:
“İkinci kez belge düzenine uymadığı tespit edilen mükellef, Cumhuriyet Savcılığı’na verilyor ve 20 ile 40 milyon lira arasında değişen para cezasına çarptırılıyor. Üçüncü kez belge düzenine uymadığı belirlenen 208 işyeri de kapatıldı. Devlet hakkını korurken, mükellefin hakkını da korumaya özen gösteriyor, elimizdeki terazide dengeleri sağlam tutmaya çalışıyoruz”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *