ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğrenci okumayı unuttu!

Öğrenci okumayı unuttu!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.09
Öğretim yılı içinde 35 bin ilk, ortaokul ve lise öğrencisi kütüphaneden yararlanırken, bir önceki dönemde ise 50 bin öğrenci kütüphaneye geldi… Okumayan ve güncelliğini kaybeden 6 bin kitap depoya konuldu
Eğitim ve öğretim döneminde kütüphaneden yararlanan öğrenci sayısının azalmasıyla birlikte, Gaziantep’teki okullarda buna paralel olarak başarının da düştüğü görüşü savunuluyor. Bu eğitim dönemi içinde 356 bin ilk ve ortaokul ile lise öğrencisi kütüphaneden yararlanırken, geçen dönemde ise 50 bine yakın öğrencinin kütüphaneden faydalandığını belirtti. Her yıl kütüphaneye gelen öğrenci sayısının düşmesi, öğrencinin okuldaki başarısını da etkiliyor.
Kültür Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kütüphanede öğrencinin faydalanacağı türden 30 bin kitap, 72 çeşit ansiklopedi ve kültür yayınları bulunuyor. Öğrencilerin kütüphaneden yararlanmayı tercih etmemesinin okuldaki eğitimini yüzde 40 etkilediğini söyleyen Kültür Müdürlüğü yetkilileri, öğrencinin okumayı unuttuğu görüşünü savunurken şunları dile getiriyorlar:
“Gaziantep’te 150 binin üzerinde öğrenci var. Kütüphaneden yararlanmak isteyenler, okulda başarılı olan öğrenciler. Eğitimin on günleri olduğundan dolayı bir ay önceden kütüphane boşaldı. Kütüphanede bulunan, güncelliğini, kaybeden ve okunmayan 6 bin kitap raflardan kaldırıldı. Yani bunlar halkın ilgi göstermediği hikaye ve romanlar ve 1938 yıllarına ait kitapları”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *