ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şahinbey Belediyesi önce yıktı sonra sevindirdi

Şahinbey Belediyesi önce yıktı sonra sevindirdi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.40
Evleri yıkılanlara arsa verildi…
Şahinbey Belediyesi Kurban baba Mahallesi Küme evlerde ‘de mülkiyeti kendisine ait olan arazi üzerine yapılan gecekonduları yıkmasından sonra evsiz kalan 43 aileye aynı bölgede arsa tahsisinde bulundu. Evi olduğu halde gecekonduda oturan 17 kişiye ise arsa verilmedi. Her
Aileye verilen arsa 70 metrekare. Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Akyüz, kendi beton yığını görüntüsünden kurtarmak için çalışma yaptığını. Bu nedenle de gecekondu önleme bölgeleri oluşturduğunu söyledi. Kurbanbaba Mahallesi’nde evlerin yıkılmasına karşın söz verdikleri gibi mağdur olan ailelere arsa tahsis edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Akyüz “ Gece konduların çoğalmasını önlemek için çaba harcıyoruz. Daha önce evlerin yapıldığı yer yol ve yeşil alana geliyordu” dedi.
Arsalarını teslim alan aileler bir taraftan sevinirken diğer yandan da üzüldüler. Aileler “Bu kışın ortasında açıkta kaldık. Yaz mevsiminde yıkım olsaydı dışarıda da yatardık. Kuru arsayı ne yapalım. Şimdi tuğlayı nasıl alacağız evi nasıl yaptıracağız? “ diye gözyaşı döktüler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *