ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Savcı yine idam istedi!.

Savcı yine idam istedi!.
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.26
Kesikbaş cinayetinde mahkemenin kararı yine değişmedi…
Kesikbaş cinayetinde mahkemenin kararı yine değişmedi…
Fabrikasının muhasebe müdürü M.E.’i eski makam şoförü E.T. ve ağabeyi Ö.T. ye 150 milyon lira karşılığı öldürttüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan iş adamı D.Ö. ile katil zanlılarının yeniden idamı istendi. Eski iddianameyi tekrarlayan karar savcısı, her üç sanığın da idam cezasına çarptırılmasını istedi. Ancak, D.Ö. ile sanık avukatları, son olarak yazılı savunmalarını hazırlayacaklarını bildirdiler.
E.T. ye cineyeti D.Ö’nün azmettirmesi sonucu işlediğini söylemesi için işkence yartıkları iddiasıyla aynı davada tutuksuz yargılanan Başkomiser C.Y. ve polis memuru K.y. nin beraatı istendi.
Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan iş adamı D.Ö. hipertansiyon teşhisiyle Devlet Hastanesine yatırıldığı için duruşmaya getirilmedi. M.E.yi kafasını keserek öldüren E.T. cinayeti tek başına işlediğini ve D.Ö nin azmettirmediğini söyledi. Ö.T. ise, tahliyesini isteyerek olayla ilgisi olmadığını iddia etti. Ö.T., “Bu olayla uzaktan yakından ilgim yok tahliyemi istiyorum” dedi.
Mütaala savcısı eski iddianameyi tekrarlayarak, E.T. ve Ö.T. nin tasarlayarak adam öldürmek, D.Ö. nin de azmettirme suçlarından TCK’nın 450/4 maddesi gereğince idam cezasına çarptırılmalarını istedi. Sanık avukatları, yazılı savunmalarını hazırlamaları için mahkemeden son olarak süre istediler. Bunun üzerine son savunmaların hazırlanması için duruşma 10 Mart tarihine ertelendi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *