ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şekercilere ramazan eğitimi

Şekercilere ramazan eğitimi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.27
Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan eğitim toplantısında Gıda Mühendisi Şerife Özükanlı, şekerci esnafına yönelik olarak yaptığı konuşmasında, gıda maddelerinin insan sağlığı ile doğrudan etkili olduğunu söyleyerek, “Şeker ve şekerleme maddelerinin b
Ramazan Bayramı yaklaşırken şeker ve şekerleme maddelerinin tüketiminin artacağını göz önüne alan Sağlık Müdürlüğü, şekerci esnafını toplayarak sağlıklı üretim yapmaları konusunda gerekli uyarılarda bulundu.
Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan eğitim toplantısında Gıda Mühendisi Şerife Özükanlı, şekerci esnafına yönelik olarak yaptığı konuşmasında, gıda maddelerinin insan sağlığı ile doğrudan etkili olduğunu söyleyerek, “Şeker ve şekerleme maddelerinin bozulması halinde geriye dönüşümü mümkün değildir. Bu nedenle bu maddelerin çok uygun ortamlarda saklanması gerekir. Bu ortamların nemsiz, kuru ve güneş ışığı almaması gerekir” diye konuştu.
Şeker ve şekerleme maddelerinin imalathanelerinin temiz olması gerektiğini söyleyen Özükanlı, “İmalathanelerin tabanları pürüzsüz ve kolay temizlenebilir özellikte olmalıdır. Tuvaletler doğrudan imalathaneye açılmamalıdır, çalışanların kendilerini her zaman temiz tutmazı gerekir. Hasta ve ellerinde yara olanlar çalıştırılmamalıdır. İmalathanede çalışanların sık sık doktor kontrolünden geçmesi gerekir” diye konuştu.
Şeker ve şeker maddelerinin etiketleri konusuna da değinen Gıda Mühendisi Şerife Özükanlı, şehrimizdeki şekercilerin etiketlerle ilgili gerekli kurallara uymadığını söyleyerek, “Etiketin üzerine o maddenin neler ihtiva ettiği tam olarak yazılmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *