ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sezgin:”Gaziantep’e 50 polis daha vereceğim”

Sezgin:”Gaziantep’e 50 polis daha vereceğim”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.50
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.50
İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, Gaziantep’te terör olayları hakkında bilgi aldı ve PKK’nın bu bölgeden sindirildiğini söyledi. Sezgin, valiler arasındaki koordinesizlikten yakındı.
Başbakan adayını Bakan ve delegeler yalnız bırakmadı

İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, Gaziantep’in yüksek teşebbüs gücü sayesinde devletten en az destek alarak kalkınabilen tek il olduğunu söyleyerek, kentin gelecekte Ortadoğu’nun en önemli sanayi ve ticaret merkezi olacağını belirtti.
İçişleri Bakanı ve Başbakan adaylarından İsmet Sezgin, Gaziantep’e gelişinde Turizm Bakanı Abdülkadir Ateş ve Devlet Bakanı Mehmet Batallı tarafından karşılandı. Orduevi’nde Ateş ve Batallı ile sohbet eden İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, “Başbakan adayları tabana inip nabız yokluyor, siz hiçbir faaliyette bulunmuyorsunuz?” şeklindeki bir soruya karşılık, “Komşumun evini gözlemediğim gibi arkadaşlarımın faaliyetlerini de izlemiyorum. Ben Gaziantep’e nabız yoklamaya değil, güvenlik güçlerini faaliyetleri hakkında bilgi almaya geldim” karşılığını verdi.
Bazı delegelerin İsmet Sezgin’in peşinden ayrılmamaları ve Sezgin’in Batallı ile sıcak ilişki içinde olması, “Gaziantep delegesi Sezgin’i destekliyor” şeklinde yorumlandı. Turizm Bakanı Ateş de Batallı ile birlikte, Başbakan adayı Sezgin’in yanından hiç ayrılmadılar.
Gaziantep’e gelişinde ilk olarak İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret eden İçişleri Bakanı Sezgin, askerlerin bayramını kutladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörün başının ezilmesi için gerekirse bir kez daha sınır ötesi harekât yapılacağını vurgulayan İçişleri Bakanı Sezgin, ölü veya sağ olarak ele geçirilen teröristlerin üzerinde esrar çıkmaya başladığı ve bu örgütün uyuşturucu pazarlayarak ayakta kalmaya çalıştığına dikkat çekti. Sezgin, PKK Lideri Öcalan’ın Ermenistan’ sığınması halinde, olayı diplomatik yollardan çözmeye çalışacaklarını belirtti. Sezgin, PKK’nın Gaziantep’te etkili olmaya çalıştığına işaret ederek, “Ancak güvenlik güçlerinin aldığı önlemler ile örgütün eylemi etkisiz kalmıştır” dedi.
Daha sonra Fidanlık Polis Karakolu’nu ziyaret eden İçişleri Bakanı Sezgin, Emniyet Müdürü Yahya Soy’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Soy, karakolun 22 kişilik ekip ile 85 bin nüfusa hizmet ettiğini söyledi. Bakan Sezgin, terörün odak noktası ve sığınma bölgesi olan Gaziantep’te başarılı çalışmalar ile buna fırsat verilmediğini, bunun da Vali ve Emniyet Müdürleri arasındaki koordineli çalışmadan kaynaklandığını kaydetti. Sezgin, “Gaziantep-Hatay-Kahramanmaraş illeri arasında çok iyi bir koordine var. Bunu Doğu Anadolu Bölgesi’nde başaramadık. Bu bölgelerde koordinesiz çalışma var” dedi. Emniyet Müdürü Yahya Soy’un, polis sıkıntısını çektiklerini söylemesi üzerine, İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, “yeni mezunlardan Gaziantep’e 540 kişi vereceğim” diye konuştu.
Vali Vekili Birol Güngör’ü ziyaret eden İçişleri Bakanı İsmet Sezgin’e burada bir brifing verildi. Sezgin, müteşebbisiyle sanayisiyle ve küçük işletmesiyle Gaziantep’in tüm ülkeye örnek olacak bir il konumuna geldiğini, hiçbir bölgede sanayisi böyle gelişmiş bir kent görmediğini bildirdi. Emniyet Müdürlüğü’ne gelişinde törenle karşılanan Sezgin, Emniyet Müdürlüğü’ne gelişinde törenle karşılanan Sezgin , Emniyet Müdürü Yahya Soy’dan kentin asayişi hakkında bilgi aldı. çişleri Bakanı İsmet Sezgin, Türkiye genelinde oto hırsızlığına büyük bir artışın olduğunu söyledi.
Anakent Belediyesi’ne gelişinde Celal Doğan tarafından karşılanan İçişleri Bakanı Sezgin’e Gaziantep’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Celal Doğan, belediyeler yasasında değişiklik yapılarak vergi payının artırılması ve rahatlayacaklarını söyleyerek, kentin hayal bile edemeyeceği GATEM’in 2,2 trilyona mal olacağını, Gaziantep’in kanalizasyon sorununun yüzde 98 oranında giderildiği belirtildi. Sezgin de yeni bir yasa ile belediyeleri rahatlatacaklarını söyledi.
7 milyar 123 milyon liraya mal olan Çevik Kuvvet Müdürlüğü hizmet binasının açılışını yapan İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Gaziantep yüksek teşebbüs gücü sayesinde devletten en az destek alarak hızla büyüyen tek il. Bu kentin gelecekte Ortadoğu’nun en büyük ili olacağı inancındayım. GAP’da kentin gelişmesinde önemle rol oynayacak. Şu bir gerçek ki ülke kalkınmasında en büyük dayanağımız milletimizin sahip olduğu olağanüstü teşebbüs kabiliyetidir. Gaziantep, kentleşmeden sanayiye, ticaretten ihracata, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeye kadar örnek olabilecek nitelikler taşıyor”



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *