ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Süper beyinlerden bilimi sarsacak projeler!..

Süper beyinlerden bilimi sarsacak projeler!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.27
TÜBİTAK’ın açmış olduğu yarışmaya katılmak için akıl almaz projeler hazırlayan genç beyinler, yarışmaya çok iddialı hazırlanıyor. Fen Lisesi Laboratuarında saatlerce çalışan 17 öğrencinin projesi Haziran ayında TÜBİTAK’A gönderilecek
Gaziantep Fen Lisesi’nin süper beyinleri bugünlerde büyük projeler üzerinde çalışıyor. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu TÜBİTAK’ın açmış olduğu yarışmaya katılmak için akıl almaz projeler hazırlayan genç beyinler, yarışmaya çok iddialı hazırlanıyor. Fen Lisesi Laboratuarında saatlerce çalışan 17 öğrencinin projesi Haziran ayında TÜBİTAK’A gönderilecek.
Gaziantepli beyinlerin projesi, TÜBİTAK’ta dereceye girerse Dünya Genç Mucitler Şampiyonası’nda görücüye çıkacak. 17 öğrencinin üzerinde çalıştığı projelerin başında Antepfıstığı kabuğundan petrol eldeki ve kondansatör gönderimli kütle ölçümü gibi konular geliyor. Fen Lisesi 1 ve 2. sınıf öğrencisi H.İbrahim Keldi, Melih Akşamoğlu, Emre Gürcü, Fatih uluç, Bülent Murat İçten, Cem Zeren, Emin Özkan, Kemal Erçel, Mahir Kara, Özgür Gümüş, Özgür Erken, Mustafa Bodur, Muhammet Baran, Serkan Baykan, Erden Ertüren, Mehmet Sönmez ve Ahmet Ümit Güllü, Gaziantep’in adını tüm ülke ve dünyaya duyuracaklarına dair söz verdiler.
Akıl almaz projeler hazırlayan öğrenciler, “Ülke genelinde projelerde dereceye girerek Gaziantep’in adını duyuracağız. Projelerin dereceye girmesini umut ediyoruz” diye konuştular. Öğrencilerinden umutlu olduğunu söyleyen Fen Lisesi Müdürü Kenan Çakır ise, mutlaka dereceye gireceklerini söyledi. Çakır, “Çocuklara laboratuarlarda her türlü ikan sağlandı. TÜBİTAK’tan projeler geçerse, dünya ülkelerini sarsarız” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *