ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

TESK Aile Planlaması Hizmetleri Kliniği açıldı

TESK Aile Planlaması Hizmetleri Kliniği açıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.40

Aile planlaması ile anne ve çocuk ölümleri yüzde 30 önlenecek
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun Sağlık Banklığı ve Pathfinder Vakfı’nın işbirliğiyle gerçekleştirdiği TESK mensuplarına hizmet verecek Aile Planlaması ve Eğitimi Kliniği dün törenle açıldı.
Vali Recep Birsin Özen tarafından açılışı yapılan klinikte Esnaf Odaları mensuplarına aile planlaması konusunda eğitim ve her türlü hizmet verilecek. Her zaman halkın yanında olan ve esnafın sorunlarına çözüm bulmak için çalışan TESK’in sağlık ve aile planlaması konusunda başlattıkları çalışmaların çok olumlu olduğunu belirten Vali Özen, Gaziantep’in hızla büyüyen bir il olduğunu, 2010 yılında merkez nüfusunun iki milyonun üzerinde olacağını söyledi. Merkezdeki nüfus artışının yüzde 5 olduğunu ve doğurganlığın çok yüksek düzeyde bulunduğun kaydeden Vali Özen, kliniğin bu konuda atılmış önemli bir adım olduğun ifade etti.
Açılışa Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü’nden katılan Gülfidan Coşar’da aile planlaması uygulandığı taktirde anne ve bebek ölümlerinin yüzde 30 oranında önleneceğini kaydederek “Sık doğumlar nedeniyle her yıl doğan bin bebekten 60’ı annelerin ise 132’si hayatını kaybediyor. Halkımızın yüzde 97’si aile planlaması hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Sık aralıklarla yapılan doğumlar, hem anne hem de bebeğin sağlığını tehlikeye sokuyor. Üstelik istenmeyen gebeliklerde düşüklere başvuruluyor ve bu girişi sonucunda anne hayatını kaybediyor. Zaman zaman da sakat bebekler dünyaya geliyor” şeklinde aile planlamasının önemini dile getirdi.
TESK Genel Başkan Vekili Suat Yalkın’da aynı projenin daha önce Konya ve Eskişehir’de de uygulandığını, bu uygulamayı yurdun çeşitli yerlerine yaymayı düşündüklerini belirtti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *