ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Teşvikte kıyamet kopacak!..

Teşvikte kıyamet kopacak!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.27
Vali Özen, “Halk sağlı açısından ortaya çıkan tehlikeye önlemeye çalışıyoruz” dedi.
Gaziantep’te besici ile valilik karşı karşıya kaldı. Türkiye’nin en büyük canlı hayvan ihracatının gerçekleştirildiği kentte, sağlık açısından büyük tehlike oluşturan ve halkla iç içe olan besihanelerin Taşlıca Köyü yakınlarına gönderilmesi kesinleşirken, Valilik bu bölgeye gitmeyen besiciye teşvik verilmemesi için Tarım Bakanlığı’na teklif götürdü. Vali Özen, “Halk sağlı açısından ortaya çıkan tehlikeye önlemeye çalışıyoruz” dedi.
Vali Recep Birsin Özen, daha önce alınan karardan vazgeçilmediğini, Taşlıca Köyü Mevkii’ne düşen bölgeye ahırlarını taşıyan besiciye, teşvikte öncelik tanınacağına dikkat çekti. Bu bölgeye gitmek istemeyen ve şehir içinde kalmak için direnen besicilere teşvik kredisi verilmemesi için ilgili bakanlığa yazı gönderildiğini kaydeden Özen, “ 200 bin küçükbaş, 7bin de büyük baş kapasiteli olan ahırlar insan sağlığını tehlikeye düşürüyor. Bu konuda kararımızdan dönmeyeceğiz” diye konuştu.
Öte yandan Anakent Belediyesi, Tarım Müdürlüğü, Çevre Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulacak olan heyetin, uygun gördüğü yerlere teşvik kredisi verileceği belirtildi. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Ali Şahindal ise, bölgeye gidemeyecek durumda olan besicilerin olduğunu işaret etti. Besiciye teşvik kredisinin verilmesi sırasında büyük tartışmalar yaşanması beklenirken, besiciler de şimdilik suskunluğunu koruyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *