ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüm imkânsızlıklara karşın okumaya kararlılar…

Tüm imkânsızlıklara karşın okumaya kararlılar…
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.50
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.50
Bir derslikte beş sınıf bir arada okuyor
Eğitim alanında ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de çözüm bekleyen pek çok sorun var. Şehir merkezinde öğretmen açığı derslik sıkıntısı araç gereç eksiğine rağmen eğitim ve öğretim eldeki imkânlar zorlanarak yapılmaya çalışıyor. En azından sorunları daha kolay dile getirebiliyorlar.
Bu yıl vekil öğretmenlerin atanmasıyla kapalı köy ilkokulu kalmadı. Özellikle merkeze bağlı tüm köylerin okulları öğretime açıldı. Yağdöğer köyü ilkokulu da öğretmeni olduğu için eğitime açılan şanslı okullardan biri. Çünkü vekil öğretmenle değil asil öğretmenleriyle ders yapıyorlar.
Öğretmen Mehmet doğan tek derslikte beş ayrı sınıfın 39 öğrencisini okutuyor. Okulun araç gereç ve derslik bakamından sıkıntısı olduğunu belirten Mehmet öğretmen elindeki sınırlı imkânlarıyla öğrencileri eğitmeye çalışıyor.
Şehirde yaşıtları her türlü araç gereci tamamlanmış, kendilerine ait rahat sınıflarda eğitim görürken yağdöğer köyü ilkokulu öğrencileri bir derslikte beş ayrı sınıfı birlikte okutmak zorunda kalıyorlar üstelik sınıfların pek çok eksiği var okul için en önemli eksik kaynak kitap ve yardımcı ders kitapları ile yazı tahtasının yenilenmesi olduğunu belirten Mehmet Doğan “ örgencilerim okumaya çok istekliler elimizdeki yetersiz imkânlara rağmen en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ama yazı tahtamızın değişmesi en büyük isteğimiz. Tahtamız eskidi öyle ki üzerine yazı yazamıyoruz. Kaynak kitaplarımız yok Milli Eğitim müdürlüğünün bize tahsis ettiği yakacak gelmedi bu arada çocuklar evden yakacak getiriyor ve sınıfı öyle ısıtıyoruz” diyerek sorunlarını dile getirdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *