ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yaprak bile kıpırdamıyor

Yaprak bile kıpırdamıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.12
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.12
Kış beyaz eşyayı da vurdu
Beyaz eşya satışlarında tam anlamıyla yaprak bile kıpırdamıyor. Gaziantep’te, esnaf işlerin durgunluğundan yakınırken, buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi, fırınlı ocak ve dikiş makinesinin her ay ortalama yüzde 5 zam geldiğini bildirdi.
Düğünlerin bu mevsimde olmaması nedeniyle satışların istenilen nitelikte olmadığı bildirilirken beyaz eşya ticareti ile uğraşan esnaf umudunu yazın gelecek gurbetçi Gazianteplilere bağlıyor. Yurt dışından memleketlerine dönecek olan gurbetçilerin düğünlerini yapacağı göz önünde bulundurularak satışların da olacağı bekleniyor.
Şuanda kış mevsimi dolayısıyla yalnızca soba satışlarında biraz hareketleneme olduğunu dikkat çeken Yahya Bozdoğan şunları söyledi.
“Soba fiyatları 3.5 milyon liradan başlıyor. Mevsim itibariyle satışları iyi durumda. Ancak çamaşır makinesi fırınlı ocak satışı hiç yok. Tam otomatik çamaşır makinesi 5.5, fırınlı ocak ise 2.5 milyon lira. Zaten alış verişte olsa bile vatandaşın yüzde 95í taksite yöneliyor. Beyaz eşyaların hepsine ayda yüzde 5 zam geliyor. En fazla yüzde 15 ile televizyon başı çekiyor” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *