ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yaz geldi, ölüm getirdi!

Yaz geldi, ölüm getirdi!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.56
Sarılık ve nefes darlığı başta olmak üzere 0-5 yaş grubunda 15 gün içinde 69 bebek hayatını kaybetti…
İshalden ölen çocuk sayısı 7
Gaziantep’te yaz mevsimi ile birlikte her yıl büyük sıkıntılar yaratan bebek ölümlerini aşağıya çekebilmek için çalışmalara şimdiden başlanırken, Haziran ayı fena vurdu.
Bebek ölümlerinde Mayıs ayına oranla yüzde 25, Nisan ayına oranla ise yüzde 32 artış olurken, ishalden ölümler de kendini hissettirmeye başladı. 15 gün içinde ishale bağlı su kaybından 7 bebek yaşamını yitirirken, Zatürree’de havaların ısınmasıyla birlikte gündemden çekildi.
Bebek ölümlerinin daha çok eğitimsizlikten ileri geldiği, çocuğun beslenmesinin bilinçsizce yapıldığı bildirildi.
Son bir ay içinde 139 bebeğin hayatını kaybettiği, Haziran ayının başından bu yana da 69 bebeğin öldüğü bildirildi.
Anakent Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, bebek ölümlerinde Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına oranla ortalama yüzde 17 artış oldu. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, prematüre ve sepsis ölümlerin olduğunu söyleyerek şöyle konuştular:
“Erken doğumlarda büyük bir artış var. Çocuğun ölümlerinde bir diğer neden de ailenin çok bilinçsiz olması, ishal ölümlerinin bu yıl en aza indirilmesine yönelik yoğun bir çalışma var. Sağlık Ocakları’nda şeker-su karışımı bedava poşet ilaçlar dağıtılıyor. Bu yıl ishalle mücadelede başarılı bir yıl geçirilecek. Ölümlerde geçen yıla oranla düşüş olması bekleniyor. İshalden ölümler daha çok 0-3 yaş grubunda görülüyor. Son sayımlara göre bu yaş grubunda 96 bin bebek bulunuyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *