ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yüzsüze yurt dışı yasağı!..

Yüzsüze yurt dışı yasağı!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.27
Gaziantep defterdarlığı, vergi borcu olan “sülüklerin” yurt dışını çıkışının engellenmesi için, Emniyet Müdürlüğü’nden yardım istedi.
Gaziantep defterdarlığı, vergi borcu olan “sülüklerin” yurt dışını çıkışının engellenmesi için, Emniyet Müdürlüğü’nden yardım istedi. Defterdarlık, 50 milyon lira vergi borcu olanların adını Pasaport Şube Müdürlüğü’ne bildirdi, yurt dışına çıkışı yasaklananların vergi borcu 10 milyar lira.
Milyarlarca liralık vergi kaçıran ve vergi borcu olan yüzsüzlerin yurt dışını çıkması engellendi. Defterdarlık, 50 milyon ve 50 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan 197 kişiye turist pasaportu dahi verilmemesi için Pasaport Şube Müdürlüğü’ne gönderilen isimlerin hiçbirinin çıkışına izin verilmezken, son iki ayda vergi borcu olan 27 kişinin yurt dışına gitmesi engellendi.
Defterdarlık, vergi borcu olanlardan parayı tahsil etmek için işi sıkı tutmaya başladı. Daha önce iki milyon liraya kadar vergi borcu olanların yurt dışına çıkışına izin verilmezken su rakam 50 milyon liraya yükseltildi. Defterdarlık yetkilileri, vergi borcu olan ve yurt dışına çıkışı yasaklanan kişilerin toplam 10 milyar lira borcu olduğunu söylediler. Pasaport Şube Müdürü İlkin Mahmuoğlu, Defterdarlığın kendilerine bildirdiği isimlere tahdit koyulduğunu ve bu kişilere pasaport verilmediğini bildirdi.
Defterdarlığın bildirdiği durumda olan 197 kişinin bulunduğuna dikkat çeken Pasaport Şube Müdürü İlkin Mahmuoğlu, “Defterdarlık bu kişilerin yurt dışına çıkışını engelledi. Ülkeye geri dönmeyebilir düşüncesiyle bu engeli koyduruyor. Bu kişiler borçlarını ödemedikçe, hiçbir şekilde yurt dışına çıkamazlar. Hiç birini de işlem yapmadık” diye konuştu.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *