ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Doktorların muayene ücreti 2 bin 500 lira oldu

Doktorların muayene ücreti 2 bin 500 lira oldu
YAYINLAMA: 06 Aralık 2023 / 15.18
GÜNCELLEME: 06 Aralık 2023 / 15.30

Sakın hasta olmayın! Bir grip tedavisi 10 bin liraya mal oluyor

Bazı doktorların kontrol için ikinci defa gelen hastalardan muayene ücreti alması tepki yarattı

Doktorların muayene ücretleri 2 bin 500 lira oldu. Yoksul ve sigortasız vatandaşlar hastalanınca ne yapacağını şaşırıyor. Gribe yakalanan bir yurttaşın muayene ve tedavi ücreti 10 bin lira tutuyor. Diğer hastalıklarda, tahlillerde yapılınca ücret birkaç katına yükseliyor.

Bazı doktorlar birinci muayeneden sonra ikinci kez kontrole gelen hastalardan yeniden muayene ücreti alıyor. Bu durum ise yurttaşların tepkisine yol açıyor.

Muayene ücretlerinin artması ve kontrol için gelen hastalardan alınan ikinci ücret konusunda Gaziantep Tabipler Odası Başkanı Dr. Refik Sacır’la görüştük. Şunları söyledi: “Doktorların ücretlerinin tespiti Türk Tabipler Birliği tarafından yapılır. Doktor arkadaşlarımız da buna uyar. Geçen hafta içinde doktorların asgari muayene ücretinin 2400 lira olduğu bir yazı ile Türkiye Tabipler Birliği tarafından yazılı olarak odamıza gönderildi. Biz de arkadaşlarımıza muayene ücreti olarak 2500 lira alabilirsiniz dedik Gaziantep Tabipler Odası olarak biz zam yapmadık.

Muayeneden sonra kontrol için ikinci defa doktorların muayene ücreti almasına gelince. Doktor eğer hastayı kontrol için tekrar gelmesini söylemişse ücret almamalıdır. Eskiden beri Gaziantep’te bu bir teamüldür.

Buna rağmen bazı arkadaşlarımızın bunu yaptıkları bize de intikal etti. Bu arkadaşımız yeniden tam bir muayene yapmışsa ücret alma diyemeyiz. Bunlar ekalliyettedir. Çoğunluk bunu yapmıyor buna rağmen durumu doktor arkadaşlarımıza yeniden ileteceğiz. Kimseye ikinci defa muayene ve kontrol için ücret alma, alamazsın diyemeyiz. Bu onun bileceği bir şey.

Doktor arkadaşlarımızdan çoğu, yoksul hastaları parasız muayene ve tedavi ediyor. Birçoğu yoksul hastaya ilacını dahi veriyor”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *