ANASAYFA arrow right Ekonomi

20 bin engelli kadrosu doldurulacak

20 bin engelli kadrosu doldurulacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.55
Şahin, engelliler için 20 bine yakın boş kadro bulunduğunu, hepsini dolduracak planlama yaptıklarını söyledi
Bakan Şahin, engelliler için 20 bine yakın boş kadro bulunduğunu, hepsini dolduracak planlama yaptıklarını söyledi
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Bankası tarafından hazırlanan ''Dünya Engellilik Raporu'', Hilton Otel'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, WHO ve Dünya Bankası tarafından ortaklaşa düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engellilerin istihdamı konusunda tüm engellilere aynı sınavı yaptıklarını, ancak bedensel engellilerin daha yüksek puan aldıklarını görerek bunu kendi içinde sınıflara ayırdıklarını belirterek, ''Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. ÖSYM de takvimini açıkladı. Nisan ayı içerisinde bu sınavı yapıp, Haziran ayı içerisinde de boş olan tüm kadroları ilkokul mezunu olanlar kura çekimi ile diğerlerini de sınav sonuçlarına göre önemsiyoruz'' dedi.

Bakan Şahin, halihazırda kamu ve özel sektörde engelliler için 20 bine yakın boş kadro bulunduğunu, hepsini dolduracak yeni bir personel planlaması yaptıklarını dile getirdi.

Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, ''Bundan sonraki süreçte yapanla yapmayanın ayırt edildiği bir denetleme sistemini de hayata geçireceğiz'' diyerek, kaldırımların, 5 ay sonra engellilerin yürümesine uygun hale gelmesi için uygulayıcıların çaba harcamasını beklediklerini, şimdiye kadar yavaş kalan uygulayıcıların bu süreçte en azından hızlanması gerektiğini kaydetti.
Bu konuda bir yaptırım olup olmayacağı konusunda Şahin, böyle bir karar için 5 ay sonraki Türkiye haritasını görmeleri gerektiğini söyledi.

''Siz sokağa çıktığınızda engellilere yönelik düzenlemeleri yeterli buluyor musunuz?'' sorusunu Şahin, ''Yeterli bulmuyorum ama önemli bir değişim ve gelişim yaşandığını görüyorum. Büyük bir irade ve gayret olduğunu görüyorum'' şeklinde cevapladı.AA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *