ANASAYFA arrow right Ekonomi

2023’ün en ölümcül felaketi 6 Şubat depremi oldu

2023’ün en ölümcül felaketi 6 Şubat depremi oldu
YAYINLAMA: 10 Ocak 2024 / 16.43
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2024 / 17.15

Doğal felaketlerin dünya çapında yol açtığı yıkımı belgeleyen Münich Re, 2023 yılının en ölümcül felaketinin 6 Şubat depremleri olduğunu ortaya koydu. Şirketin yıllık doğal afet raporuna göre dünya genelinde ölen 74 bin kişinin 58 bini Türkiye'den.

 

Almanya merkezli reasürans şirketi Munich Re, yıllık doğal afet raporunu yayınladı. Rapora göre, 2023 yılında dünya genelinde deprem, kasırga, sel, fırtına ve diğer doğa olayları nedeniyle 74 bin kişi öldü, 250 milyar dolar maddi hasar meydana geldi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, raporun güncel baskısında yer alan bilgiler, 6 Şubat 2023'te Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı depremlerin en fazla can kaybına yol açan felaketler olduğunu ortaya koydu.

Raporda, söz konusu depremlerin 50 milyar dolarlık toplam zarara ve 5,5 milyar dolarlık sigorta kapsamındaki zarara neden olan küresel ölçekteki en yıkıcı olay olduğuna vurgu yapıldı.

Munich Re Baş Yerbilimcisi Ernst Rauch doğal afetler sonucu kaydedilen ölüm sayısının 2010 yılından bu yana görülen en yüksek rakama ulaştığını söyledi.

Rauch, "Bunun başlıca nedeni Türkiye'de meydana gelen ve 58 bin kişinin hayatına mal olan depremdir" diye konuştu.

Munich Re, sigorta primlerinin hesaplanmasında önemli olduğu için on yıllardır doğal felaketlerin dünya çapında yol açtığı yıkımı belgeliyor.

Reasürans, sigorta şirketlerinin taşıdığı poliçe risklerini başka bir sigorta şirketine sigortalatmasına denir. Halk arasında sigorta şirketlerini de sigortalayan sistem olarak da bilinir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *