ANASAYFA arrow right Ekonomi

Antepfıstığı her zaman gönül rahatklığı ile yenilebilir

Antepfıstığı her zaman gönül rahatklığı ile yenilebilir
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.55
Antepfıstığının vatandaşlar tarafından her zaman gönül rahatlığıyla tüketilebilecek bir yiyecek olduğunu söyledi.
Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, Antepfıstığının vatandaşlar tarafından her zaman gönül rahatlığıyla tüketilebilecek bir yiyecek olduğunu söyledi.
Bazı basın yayın organlarında Antepfıstığının tüketilmemesi yönünde haberler yer aldığını belirten Çelik, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Antepfıstığının belirli bir miktar tüketildiğinde her insana faydalı olduğunu ifade eden Çelik, "Kamuoyunda son günlerde Antepfıstığının Gaziantep halkı gibi yeme alışkanlığı bakımından et ve tatlı gibi kalori değeri çok yüksek besinler ile beslenen kişilerce tüketilmemesi gerektiği yönünde yapılan bazı açıklamalar, maalesef ciddi anlamda maksadını aşmış ve yanlış anlamalara sebep olmuştur. Şunu açık ve net olarak belirtmek lazım ki; yeme alışkanlığı ne olursa olsun Antepfıstığının her insan için belli bir miktar tüketilmesi sağlık açısından zaruridir. Antepfıstığında insan vücudunun ihtiyacı olan protein, vitamin ve fosfor bolca bulunur. Protein yönünden pirinç, patates ve buğdaydan daha zengindir" dedi.
"Antepfıstığında kolesterol yoktur. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kalp rahatsızlıklarını azaltıcı özelliği vardır" diyen Çelik, şunları söyledi: "Kan şekerinin yükselmesini önlemektedir. Antepfıstığı düzenli tüketildiğinde insanın sağlıklı yaşam standardını yükseltir. Bu ve sayabileceğimiz onlarca neden yüzünden vatandaşlarımıza Antepfıstığının faydalarını daha yüksek sesle duyurmalıyız. Vatandaşlarımızın sağlık yönünden dikkat etmesi gereken en önemli husus aşırı yiyecek tüketimidir. Vücudumuzun ihtiyacı olandan fazlasını tüketmek vücudumuzu yormakta ve hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle insan her türlü yiyeceği kararında tüketmeli ve kendine sınır koyup yasaklama yoluna gitmemelidir. Her yiyeceğin kendince faydası vardır ama her şeyin fazlası zarardır."İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *