ANASAYFA arrow right Ekonomi

Avrupa'da vizesiz dolaşıma bir adım kaldı

Avrupa'da vizesiz dolaşıma bir adım kaldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.54
Türk vatandaşlarına Avrupa Birliği'ne üye ülkeler de 3 ay boyunca vizesiz dolaşım serbestisi sağlanacak.
Avrupa Birliği'nin Schengen Antlaşması çerçevesinde çıkarılan ilgili Tüzüğün iptali için Avukat Selim Sarıibrahimoğlu, AB Parlamentosu'nu markaja aldı. Sarıibrahimoğlu'nun başvurusu üzerine vize yasağı getiren Tüzüğün ilgili maddesinin iptal edilmesi durumunda Türk vatandaşlarına Avrupa Birliği'ne üye ülkeler de 3 ay boyunca vizesiz dolaşım serbestisi sağlanacak.

Avrupa Birliği'nin Schengen Antlaşması çerçevesinde çıkarılan ilgili Tüzüğün iptali için Avukat Selim Sarıibrahimoğlu, Avrupa Birliği Parlamentosu'nu markaja aldı. Avukat Sarıibrahimoğlu'nun başvurusunu inceleme kararı alan Avrupa Parlamentosu'nda vizesiz dolaşım için hukuki süreç başlatıldı. Sarıibrahimoğlu'nun başvurusu üzerine vize yasağı getiren Tüzüğün ilgili maddesinin iptal edilmesi durumunda Türk vatandaşlarına Avrupa Birliği'ne üye ülkeler de 3 ay boyunca vizesiz dolaşım serbestisi sağlanacak.
Türkiye'ye yönelik "vize sorunu" hukuki bir mesele olduğuna dikkat çeken Avukat Sarıibrahimoğlu, Ege Bölgesi, Samsun ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odaları, Kayseri Ticaret Odası ile Konya Barosu'nun da desteğini alarak, Schengen Antlaşması çerçevesinde çıkarılan ilgili Tüzüğün iptali için bir girişimlerde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *