ANASAYFA arrow right Ekonomi

Azerbaycan’dan doğal gaz akışı normale dönecek

Azerbaycan’dan doğal gaz akışı normale dönecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.55
Yavuz, Azerbaycan'dan Türkiye'ye doğalgaz akışında soruna neden olan teknik arızanın giderildiğini belirtti.


Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Azerbaycan'dan Türkiye'ye doğalgaz akışında soruna neden olan teknik arızanın giderildiğini belirtti.


Yavuz, Şahdeniz platformunda meydana gelen arıza nedeniyle boru hattına gaz verilemediğini ancak sorunun çözüldüğünü belirtti.

Şu an itibarıyla Şahdeniz'deki 4 kuyudan 3'ünden doğalgaz pompalanmaya başladığını ifade eden Yavuz, ''Arıza giderildi, normal gaz akışı başladı. Ancak pompalanan gazın Türkiye sınırından geçmesi akşam saatlerini bulur.
Bu gece de 4. kuyunun devreye alınmasıyla birlikte Şahdeniz 1 hattı maksimum kapasitede doğalgaz sevkiyatına başlamış olacak. Daha önce sevkedilen miktarın üzerinde bir sevkiyat yapılmasına gayret sarfedilecek'' dedi
Yavuz, teknik arızanın sebebinin araştırma sonucu ortaya çıkabileceğini ancak Azerbaycan'ın son 110 yılın en soğuk kışını yaşaması ve Türkiye'nin gaz talebine yanıt verebilmek için mevcut hattın maksimum kapasitede kullanılmasının bir arıza yol açmış olabileceğinin değerlendirildiğini de kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *