ANASAYFA arrow right Ekonomi

BBC news: “IŞİD’in savaşçı ve silahları elde etmek için kullandığı ikmal yolları kesildi

BBC news: “IŞİD’in savaşçı ve silahları elde etmek için kullandığı ikmal yolları kesildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Başbakan Binali Yıldırım’ın "Fırat Kalkanı" operasyonunun sonucunda tüm terörist örgütlerin Suriye sınırından çıkarıldığı yönündeki açıklaması yankı buldu. Başbakan Yıldırım’ın açıklamasını duyuran BBCnews, TSK’nın Suriye’nin kuzey
Başbakan Binali Yıldırım’ın "Fırat Kalkanı" operasyonunun sonucunda tüm terörist örgütlerin Suriye sınırından çıkarıldığı yönündeki açıklaması yankı buldu. Başbakan Yıldırım’ın açıklamasını duyuran BBCnews, TSK’nın Suriye’nin kuzeyinde ilerlemesinin sonucunda sınırdan çıkarılan “IŞİD’in savaşçı ve silahları elde etmek için kullandığı ikmal yollarının kesildiğine” dikkat çekti.
BBCnews, Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarına vurgu yaparak girdiği haberinde “Gözlemciler, sözde İslam Devleti’nin sınırdaki varlığına son verildiğini söylediler” dedi. Haberde Türkiye’nin sağladığı ilerlemenin “IŞİD’in savaşçı ve silahları elde etmek için kullandığı ikmal yollarını kestiğine” dikkat çekildi.
Türkiye’nin, IŞİD gibi YPG’yi de terörist grup olarak nitelediğine işaret eden BBCnews, “ABD’nin liderliğindeki koalisyon tarafından desteklenen YPG, Suriye’nin kuzeyinde alan kazanıyordu” dedikten sonra Başbakan Yıldırım’ın ise Türkiye’nin hiçbir zaman Suriye’nin kuzeyinde suni bir devletin oluşmasına izin vermeyeceğini söylediğini de aktardı.
Bu arada, BBCnews gözlemcilere de dayanarak Pazar günü Suriye hükümet güçlerinin bir kez daha Halep kentinin doğusundaki isyancıların elindeki bölgeleri kuşatma altına aldığını da vurguladı.ANKA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *