Sözcü'nün sektör kaynaklarını kaynak gösterdiği haberine göre, yarın gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 16 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 12 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.
Benzinin litresi şu an İstanbul’da 6.74 TL’den, Ankara ve İzmir’de ise 6.80 TL’den satılıyor. Motorinin litresi ise şu an İstanbul’da 6.13 TL’den, Ankara ve İzmir’de ise ortalama 6.20 TL’den satılıyor.
Petrol fiyatları Avrupa ve ABD’deki artan Koronavirüs vaka sayısının enerji tüketimini azaltabileceğine dair endişelerle üst üste ikinci aylık kaybına doğru ilerliyor. Brent ham petrolünün fiyatı 37.89 dolar seviyesinde. Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) ve Rusya’nın oluşturduğu OPEC+ grubunun Ocak ayında petrol arzını günlük 2 milyon varil arttırması bekleniyor.
Ancak Suudi Arabistan ve Rusya gibi büyük üreticiler, Avrupa’da tekrar başlayan tecrit uygulamalarının petrol talebini riske atmasından dolayı mevcut günlük yaklaşık 7.7 milyon varillik arz kesintisini gelecek yılda da devam ettirmeye istekliler.
YAYINLAMA: 01 Kasım 2020 / 18.33
GÜNCELLEME: 01 Kasım 2020 / 18.33
Benzinin litre fiyatına 16 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 12 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.
İlginizi Çekebilir
Dijital alışverişte kurallar değişiyor
#Ekonomi / 18 Ağustos 2026
Yabancı yatırımda da eksiye düştük
#Ekonomi / 17 Ağustos 2026
Bütçe açığı 378,1 milyar liraya ulaştı
#Ekonomi / 17 Ağustos 2026
Enflasyon tahminleri 5 yılda 17'nci kez yükseltildi
#Ekonomi / 13 Ağustos 2026
2025'in vergi rekortmenleri yine Bayraktar kardeşler oldu
#Ekonomi / 13 Ağustos 2026
İhracat miktar endeksi aylık bazda geriledi
#Ekonomi / 12 Ağustos 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
