ANASAYFA arrow right Ekonomi

Bize bakmayana oy moy yok

Bize bakmayana oy moy yok
YAYINLAMA: 19 Mart 2024 / 13.00
GÜNCELLEME: 19 Mart 2024 / 13.00

Emekliler, seçimden önce uyaracak: Bize bakmayana oy moy yok

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon gölgesinde maaşları giderek eriyen emekliler yarın sokağa iniyor: "Emeklilerin iktidar ve paydaşlarına verdiği oy Türkiye ortalamasının hemen hemen aynı. Çağrımızdır, bütün emeklilere; size bakmayana oy moy yok diyoruz."

Yüksek enflasyon ve ekonomik kriz gölgesinde geçinmekte zorlanan emekliler taleplerini dile getirmek amacıyla Türkiye genelinde sokağa çıkacak. Herkesi sokağa çağıran Tüm Emeklilerin Sendikası Başkanı Zeynel Ergen, seçim öncesi iktidarı güçlü bir şekilde uyaracaklarını dile getirdi.

Eylem öncesi BirGün'e değerlendirmelerde bulunan Sendika Başkanı Ergen, "Emekliler neden sokakta?" sorusunu yanıtlarken şöyle konuştu:

"Emekliler açlıkla sınanıyor. Yoksulluk Türkiye'de kabul edilebilir bir şey haline gelmiş. Ama açlık kabul edilecek bir şey değildir. Geldiğimiz noktada yaklaşık 16 milyon emekli var. Ve bu emeklilerin üçte ikisinden çoğu 10 bin ve 10 bin TL'nin altında maaş alıyorlar. Yani dört buçuk milyon dul ve yetim var. Bunların hepsi on bin lira alamıyor.

Dolayısıyla 10 bin TL ve altında aylık alan 10 milyon emekli var. Aldıkları maaş ev kiralarına bile karşılayamıyor. Yani pazara çıktığımızda bir kilo biberin 100, bir kilo domatesin 30-40 TL olduğu bir yerde artık emeklerini 10 bin bin lirayla çalışma yaşama şansları kalmamıştır."

Emeklilerin iktidarı desteklediği yönünde genel bir kanı olduğunu ancak bunun doğru olmadığını belirten Ergen şöyle devam etti:

"Emeklilerin iktidar ve paydaşlarına verdiği oy Türkiye ortalamasının hemen hemen aynıdır. Çağrımızdır, bütün emeklilere; size bakmayana oy moy yok diyoruz. Vermeyin yani. Başka çaresi yok çünkü. Ve umuyorum ki 31 Mart seçimlerinde emekliler bu anlamda güçlü bir ses çıkaracaklar ve güçlü bir uyarıyı yapacaklardır diye düşünüyorum."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *