ANASAYFA arrow right Ekonomi

BM: Suriye'deki Gruplara Silah Gönderilmesine Karşıyız

YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.26
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, MİT tırları ile ilgili Türk yetkililerin BM’ye ve BM Genel Sekreteri'ne hiçbir bilgi vermediğini söyledi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, MİT tırları ile ilgili Türk yetkililerin BM’ye ve BM Genel Sekreteri'ne hiçbir bilgi vermediğini söyledi.
Birleşmiş Milletler (BM) MİT tırlarıyla mühimmat taşındığına ilişkin görüntülerle ilgili yaptığı açıklamada silah sevkiyatına karşı olduğunu belirtti.
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye sorununda BM'nin genel tavrının barış odaklı çözümden yana olduğunu ifade etti.

"Genel sekreterin Suriye sorununda temel prensibi belli. BM'nin tavrı, Suriye'de sorunun çözümü için barış odaklı hareket edilmesini desteklemekte.
“BM, hangi taraf olursa olsun, herhangi şekilde burada Suriye'de savaşan gruplara silah gönderilmesine taraf değildir."
Suriye krizinin başlangıcından beri BM'nin politik çözüm arayışında olduğunu hatırlatan Dujarric, MİT tırları ile ilgili Türk yetkililerin Birleşmiş Milletler’e ve BM Genel Sekreteri'ne hiçbir bilgi vermediğini vurguladı.bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *