ANASAYFA arrow right Ekonomi

Emekli ikramiyesi bayramdan önce ödenecek

Emekli ikramiyesi bayramdan önce ödenecek
YAYINLAMA: 05 Mart 2024 / 17.34
GÜNCELLEME: 05 Mart 2024 / 17.34

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, 3 bin lira olarak belirlenen emekli ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını söyledi. Bağ-Kur'luların sigorta prim gün şartının eşitlenmesi için tarih vermedi.

2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan eden AKP Hükümeti bu konuda şu anada bir adım atmış değil. Tepkilere rağmen emeklinin bayram ikramiyesi de 3 bin lira olarak belirlendi. İkramiyenin ne zaman ödeneceği ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarıyla netlik kazandı.

Bakan Işıkhan, dün akşam Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Işıkhan, bir gazetecinin, "Bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi, bir gelişme var mı?" sorusuna, "Yasa Meclis'ten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak" yanıtını verdi.

Işıkhan, "Prim günü eşitlenmesi konusunda seçim sonrası çalışmanız olur mu?" sorusuna da "O da orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabii. İstihdamı artırmak, kayıt dışılığını azaltmak, bizim en önemli hedeflerimiz arasında. Ayrıca Emekliler Yılı ile ilgili desteklerimiz olacak. Çalışmalar devam ediyor" demekle yetindi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *