ANASAYFA arrow right Ekonomi

Emekliye seyyanen zam yok, 3 bin lira ikramiye değişmeyecek

Emekliye seyyanen zam yok, 3 bin lira ikramiye değişmeyecek
YAYINLAMA: 22 Şubat 2024 / 11.49
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2024 / 11.49

Emekli ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılmasını öngören düzenleme, torba kanun teklifine eklendi. TBMM, 8'inci yargı paketiyle birlikte ikramiye düzenlemesini de yasalaştırdandan sonra 1 Mart itibariyle seçim sonrasına kadar tatile girecek.

Emeklilerin yarıdan fazlası 10 bin lira aylıkla sefalet ücretine mahkum edilirken, yerel seçim öncesi seyyanen zam ve ikramiyenin 5 bin liraya çıkartılması beklentisinin hayata geçmeyeceği belirtiliyor.

Hükümet kulislerine yakınlığıyla bilinen Habertürk'ten Bülent Aydemir, emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkartılmasını düzenleyen teklifin TBMM’ye iletildiğini ve 8'inci Yargı Paketi olarak da anılan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne eklendiğini belirtti.

Haberinde, Yargı Paketi'yle birlikte emekli ikramiyelerindeki artış düzenlemesinin 29 Şubat’a kadar yasalaştırılacağını vurgulayan Aydemir, "Bu tarih itibariyle TBMM, çalışmalarına ara verecek. TBMM, 31 Mart seçimine kadar çalışmayacak. Milletvekilleri, seçim bölgelerine giderek partilerinin kampanya süreçlerine destek verecek ve belediye başkan adaylarını destekleyecek" diye yazdı.

Aydemir, 3 bin TL ikramiyenin emeklileri memnun etmediğini, hükümet yetkililerinin ise 'bütçe imkanları zorlanarak' ikramiyenin belirlendiğini söylediğini aktardı. "İkramiyelerin 4-5 bin rakamlarına çıkarılması söz konusu mu?" diye sorduğunda ise, 'hükümet yetkililerinin bunun mümkün olmadığı' yanıtını verdiğini yazdı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *