Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, et ithalatının çiftçiyi ve köylüyü ekonomik olarak iyice bitirme noktasına getireceğini belirterek, “Geçmişte yapılan et ithalatı fiyatları düşürmediği gibi aksine fiyatların daha da artmasına sebebiyet vermiştir” dedi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada et fiyatlarını indirmek için ithalatın çözüm olmadığını vurguladı. Et ithalatının çiftçiyi ve köylüyü ekonomik olarak iyice bitirme noktasına getirdiğini dile getiren Palandöken, geçmişte yapılan et ithalatının fiyatları düşürmediği gibi aksine fiyatları daha da artırdığını vurguladı. Palandöken, Et ve Süt Kurumu’nun et fiyatlarına müdahale edeceği söylentilerinin dahi piyasaları dalgalandırmaya yettiğinin altını çizdi.
-“HER YAZ DÖNEMİ TALEP ARTAR”-
Her yaz dönemi ete talebin arttığına dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken şunları kaydetti:
“Sadece spekülasyon beklentisi var diye et ithal etmek yanlış bir politikadır. Köylüye destek sorunu halleder. Yerli hayvancılığın desteklenmesi sorunu çözecektir. Yeni bir et ithalatı yapılacağı söylentisi dahi fiyatların yükselmesine, piyasaların dalgalanmasına yetiyor. En önemlisi yeterli miktarda Türkiye’de hayvan bulunmaktadır ve et ithal etmeye ve dövizi dışarı çıkarmaya gerek yoktur.”

YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Palandöken, et ithalatının çiftçiyi ve köylüyü ekonomik olarak iyice bitirme noktasına getireceğini belirtti.
İlginizi Çekebilir

Cari açık nisanda 7,86 milyar dolar oldu
#Ekonomi / 16 Haziran 2025

Derinleşen ekonomik kriz emekçileri yoksullaştırıyor
#Ekonomi / 16 Haziran 2025

AKP döneminde 72.3 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı
#Ekonomi / 11 Haziran 2025

İcra dairelerine gelen dosya sayısı bir yılda 1 milyon 519 bin adet arttı
#Ekonomi / 11 Haziran 2025

MB’den, faiz indirimi sinyali
#Ekonomi / 10 Haziran 2025

GTB, “Yeşil Kapı Sertifikası “ile ödüllendirildi
#Ekonomi / 10 Haziran 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *