ANASAYFA arrow right Ekonomi

FT: Türkiye TL'nin düşüşünü durduramıyor

FT: Türkiye TL'nin düşüşünü durduramıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.47
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.47
Financial Times, Merkez Bankası'nın TL'nin dolar karşısında düşüşünü durduramadığını belirtti.
Financial Times, Merkez Bankası'nın TL'nin dolar karşısında düşüşünü durduramadığını belirterek, Türkiye’nin, düşük faiz oranları ve ülkeye sıcak para girişi tehdidiyle karşı karşıya olduğunu savundu.

Merkez Bankası’nın TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesini engellemek için piyasaya müdahale etmesi tartışmaya neden oluyor. Financial Times, Merkez Bankası'nın TL'nin dolar karşısında düşüşünü durduramadığını belirterek, Türkiye’nin, yurtdışında tarihi derecede düşük faiz oranları ve ülkeye sıcak para girişi tehdidiyle karşı karşıya olduğunu savundu. Gazete, 2011 yılından bu yana TL’nin dolar karşısında yüzde 22 değer kaybettiğini ve Türkiye’nin yüzde 10'un üzerinde enflasyon ile mücadele ettiğini kaydetti.
Ekonomi gazetesi Financial Times, “Türkiye TL'nin düşüşünü durduramadı” başlıklı haberinde, Merkez Bankası'nın TL’nin dolara karşı değer kaybetmesini durdurmak için piyasaya dolar sürdüğünü ancak TL’nin dolar karşısında düşmesinin önüne geçilemediğini kaydetti.
Türkiye’nin, yurtdışında tarihi derecede düşük faiz oranları ve ülkeye sıcak para girişi tehdidiyle karşı karşıya olduğunu savunan gazete, Merkez Bankası’nın, son bir yıldır faiz oranlarının düzenlenmesini ve bankalara sattığı haftalık vadeli borcun sınırlanmasını da içeren karmaşık bir dizi önlem aldığını belirtti.
Merkez Bankası'nın müdahalesine ilişkin resmi rakamların 15 gün içinde açıklanmasının beklendiğini ancak ekonomistlerin tahminine göre, Merkez Bankası'nın piyasaya geçen hafta Cuma günü 3 milyar dolar, önceki gün ise 600 ya da 700 milyon dolar sattığını yazdı.ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *