ANASAYFA arrow right Ekonomi

Gaziantep, en yüksek ihracat rakamına ulaştı

Gaziantep, en yüksek ihracat rakamına ulaştı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.55
ihracat gerçekleştirildiğini, bu rakamın ocak ayları baz alındığında en yüksek rakam olduğunu belirtti.
Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22 oranında artışla 406 milyon 677 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini, bu rakamın ocak ayları baz alındığında en yüksek rakam olduğunu belirtti.
Konukoğlu, ocak ayı ihracat rakamlarını değerlendirdiği açıklamasında, Gaziantep’in ocak ayında Türkiye’nin en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sıradaki yerini koruduğunu kaydetti. Konukoğlu, ülkelere göre yapılan ihracatta ilk sırada yüzde 34 oranında artış ve 154 milyon dolar ihracatla Irak’ın yer aldığını ifade etti.
Gaziantep’in ihracat başarısını sürdürdüğünü ve 2023 yılı hedefine emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Konukoğlu, “Gaziantep olarak Türkiye ekonomisine katkı sağlama misyonumuzu en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Bu yıl da yeni rekorlar peşinde koşacağız. Daha iyisini yapabilmek için 2012 yılında üretime ve üretene daha çok önem verilmesini istiyoruz. Yeter ki önümüz açılsın. Şubat ayı sonunda açıklanması beklenen yeni teşvik sistemi, bundan dolayı bizim için çok önem taşıyor. Başarının sürdürülebilmesi için üreten kentlerin bu düzenlemeden en iyi şekilde yararlandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *