ANASAYFA arrow right Ekonomi

İnşaat ustalarına yetki belgesi verilecek

İnşaat ustalarına yetki belgesi verilecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.47
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.47
Ticaret Odası inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalara Ustalık Yetki Belgesi vermek üzere eğitim programı başlatıyor.
Ticaret Odası inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalara Ustalık Yetki Belgesi vermek üzere eğitim programı başlatıyor.
GTO Genel Sekreteri Halil Göçer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 28. Maddesi uyarınca 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların yetki belgesi sahibi olması zorunluluğu getirildiği anımsatarak, belgesiz usta çalıştıran firmaların cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalabileceklerini kaydetti. Göçer, GTO olarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilgili sektörde çalışan ustalara yönelik yetki belgesi verilmesine yönelik eğitim programı düzenleyeceklerini ve eğitim için kayıtların başladığını belirtilerek şu bilgilere yer verdi: ”İlgili kanunla birlikte; 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde yapım işi üstlenen yapı müteahhitlerinin yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmeyecek. Belgesiz usta çalıştıran firmalar ceza müeyyide ile karşı karşıya kalacaklar. Bu nedenle sektörde faaliyet gösteren firmaların çalıştırdıkları ustalarını bu eğitimden faydalandırmaları kendi yararlarına olacaktır. Bu çerçevede, sektörde belgesiz olarak çalışan ustaları belge sahibi yapmak amacıyla Gaziantep Ticaret Odası olarak modül eğitim programı başlatıyoruz. Öncelikle İnşaat Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi meslek dalları ile talep halinde tüm ustalık dallarına yönelik olarak 25'er kişilik gruplar oluşturulacak ve her bir grup için ayrı ayrı 40 saatlik modül eğitim programı gerçekleştireceğiz. GTO-MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi'nde GTO, MEKSA, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şehitkamil Merkez Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek eğitimlerde katılımcılara, 20 saat teorik, 20 saat pratik eğitim verilecek. Eğitim sonunda yapılacak sınavlarda başarılı olan katılımcılara GTO, MEKSA ve MEB imzalı belge verilecek ve belgeler 2017 yılına kadar geçerli olacak.”
GTO Genel Sekreteri Göçer, ayrıca eğitimlere katılmak isteyen belgesiz ustaların en kısa zamanda Gaziantep Ticaret Odası'na başvurmaları gerektiğini ifade etti. İHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *