ANASAYFA arrow right Ekonomi

İslahiye’de, buğday hasadına başlandı

İslahiye’de, buğday hasadına başlandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, ilçede 150 bin dekarlık alanda buğday yetiştirildiğini söyledi.
İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, ilçede 150 bin dekarlık alanda buğday yetiştirildiğini söyledi.
Bölgedeki mevsimsel yağışların yeterli olmaması nedeniyle rekoltenin önceki yıllara göre düştüğünü ifade eden Köse, sulu tarım yapılan alanlarda dekar başına yaklaşık 500, susuz alanlarda ise 300 kilo verim elde edildiğini vurguladı.
Çiftçinin geçen yıla göre dekar başına 200 kilogram kaybının olduğunu belirten Köse, hasadın 10 güne kadar tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.
Öte yandan Gaziantep Valiliğince görevlendirilen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri hasatta kullanılan biçerdöverlerin sebep olduğu tane kaybının önüne geçmek için denetimlerin sürdürüyor.AA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *