BM İyi Niyet Elçisi ünlü sinema sanatçısı Angelina Jolie’nin Türkiye ziyareti yurt dışında yankılandı. ABD medyası, ziyareti “Dünya Jolie’yi İzliyor, Türkiye 6 milyar dolar Harcadı” gibi başlıklarla duyururken Jolie’nin ziyaretiyle gözler Suriye ve Irak sınırında kamplara çevrildi” dedi.
Angelina Jolie’nin Türkiye ziyaretini geniş bir haberde yansıtan Amerika’nın Sesi (VOA), “Jolie’nin ziyaretiyle gözler Suriye ve Irak sınırında kamplara çevrilmişken sığınmacılar için dünyadan sadece 370 milyon dolar geldiği ancak Türkiye’nin 6 milyar dolar harcadığını ” belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin’de BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres’in de katıldığı sığınmacılarla buluştuğu iftarda, açık kapı politikasını sürdüreceklerini anlatırken, Avrupa ülkelerini sert ifadelerle eleştirdiğini anlatan VOA, şunları da söylüyor:
“Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Türkiye, ikinci kez Hollywood yıldızı Angelina Jolie’yi ağırladı. İlk kez 13 Eylül 2012’de BM İyi Niyet Elçisi sıfatı nedeniyle Suriyeli sığınmacıları ziyaret eden Jolie, bu sefer sayıları katlanarak artmış Suriyeliler’in yanı sıra Iraklı sığınmacılarla da karşı karşıya kaldığı sınırdaki kamplardaydı. Aralarında Ezidiler’in de bulunduğu farklı etnik kökenlerden sığınmacı gruplarla buluşturulan Jolie’ye yoğun ilgi gösterildi.”
Bu arada Ramazan ayı dolayısıyla Suriye ve Iraklı sığınmacılarla birlikte iftar programı planlaması nedeniyle eşiyle birlikte Mardin’e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres’i de kabul ettiği belirtilirken “Erdoğan’ın, Jolie ve Guterres ile görüşmesi ardından taraflardan Türkiye’nin üstlendiği rol ve maddi kaynak meselesiyle ilgili açıklamalar gelmesi dikkat çekti” deniliyor.
Bu çerçevede Erdoğan’ın konuşmasında verdiği mesajların da aktarıldığı haberde özellikle Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda bu konuyla ilgili özel bir oturum yapmaları teklifinde bulundukları sözlerine vurgu yapılıyor.
Haberde Erdoğan’ın, daha sonra Guterres’in de katıldığı Mardin’de sığınmacılara yönelik iftarda açılış konuşmasını yaparken Avrupa’ya “sert sözler”le tepki gösterdiğine dikkat çekiliyor. Bu arada Erdoğan’ın PYD’ye yönelik tepkisiye de değinilirken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ayrıca Suriye’deki Kürt özerk bölge yönetimi konusunda da uluslararası kamuoyuna tepkiliydi. ABD’yi zikretmedi ancak PYD’ye verilen destekten rahatsızlık duyduğunun altını çizdiği” belirtiliyor. ANKA
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
BM İyi Niyet Elçisi ünlü sinema sanatçısı Angelina Jolie’nin Türkiye ziyareti yurt dışında yankılandı.
İlginizi Çekebilir
İşçi ücretlerinde 10 aylık kayıp 1,8 trilyon TL'ye dayandı
#Ekonomi / 05 Kasım 2025
Tarımsal girdi enflasyonu arttı
#Ekonomi / 05 Kasım 2025
“Mesele bütçe değil bunu bir hak olarak görüp görmemek”
#Ekonomi / 04 Kasım 2025
Hayvancılığı destekleme ödemeleri üç döneme bölündü...
#Ekonomi / 04 Kasım 2025
Umutsuzluk sarmalı şans oyunlarına yöneltiyor
#Ekonomi / 04 Kasım 2025
Her 7 kişiden biri sadaka ile geçiniyor
#Ekonomi / 03 Kasım 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
