ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kim kazıklıyor?

Kim kazıklıyor?
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.57
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Ramazan öncesinde kafalar karıştı. Üreticiler 'zam geliyor' diyor.
'Rekolte yüksek, et ile meyve sebzede zamlar spekülatif' diyen Ziraat Odaları Birliği'nden sonra yerel ve uluslararası marketler 'kesinlikle zam yok' açıklaması yaptı. Şimdi gündemde 'zammı kim yapıyor?' sorusu var.

Ramazan öncesinde kafalar karıştı. Üreticiler 'zam geliyor' diyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar "Son 15 günde yüzde 0.5-2 artış gösteren et fiyatlarında ramazan ile yüzde 15-20 artış olacağı haberleri spekülasyondan ibaret. Yaş sebze ve meyvede de fiyat artışı beklemiyoruz" açıklaması yapıyor. Sabah'ın haberine göre yerel marketler "Ramazanda zam yok", uluslararası zincir marketler ise "Zam yapmamız mümkün değil" diyor. Bu da 'Peki bu zammı kim yapıyor' sorusunu gündeme getiriyor.

SPEKÜLATÖRLERİN İŞİ 
Temmuzun ilk 15 gününde marketlerdeki fiyatları izlemeye aldıklarını dile getiren Bayraktar, "Sadece kuzu eti yüzde 2 artmış. Ne dana etinde ne meyve, sebze ve baklagilde bir artış var. Bir avuç spekülatörün tüketiciyi mağdur etmesini önlemeliyiz" dedi.

YERELLER DE ZAMSIZ
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Selamet Aygün, Bayraktar'ın açıklamasından sonra federasyona üye 275 market zincirinin ramazan boyunca zam yapmayacağını söyledi. Aygün, "Rekolte yüksek olduğu için stoklarımızı doldurduk. Zam gerektirecek bir durum yok. Yerel marketler zam yapmadan ramazanı geçirecek" dedi. Mopaş Marketleri Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Narman ise, "Kısa dönem kârı kimseye hiçbir şey kazandırmaz. Biz de bu mantıkla hareket ediyoruz" dedi.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *