Dört gün süreyle aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesinin ardından hissedilen sıcaklığın 39 dereceyi göstermesine rağmen İslahiye’de tarımsal faaliyetler devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal ve hayvansal faaliyetlerde bulunan çiftçilerin, üreticilerin ve gıda sektörünün sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan gruba dahil edildiğini açıklamıştı. Bu açıklama sonrası durumdan hoşnut olan çiftçiler şuanda ekili olan başta buğday ve biber başta olmak üzere tüm tarımsal faaliyetlere devam ediliyor.
Kırsal alan olan Karapolat Mahallesi’nde ikamet eden ve çiftçilik yapan Murtaza Özdemir, "Bu sene 20 dönüm kadar buğdayımız var sulama zamanı geldi. Korona virüsten dolayı sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sulama faaliyetlerimizi devam ettirmemizi sağlaya tüm yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YAYINLAMA: 17 Mayıs 2020 / 19.55
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2020 / 20.08
İslahiye ilçesinde kısıtlamadan muaf tutulan çiftçiler yüksek sıcağa rağmen tarlalarında çalışıyor.
İlginizi Çekebilir

Takipteki borçlu sayısı 4 milyona dayandı
#Ekonomi / 15 Temmuz 2025

En düşük emekli aylığı 16 bin 881 liraya yükseldi
#Ekonomi / 14 Temmuz 2025

Emekli sefalete mahkûm ediliyor
#Ekonomi / 14 Temmuz 2025

Çarşı-Pazar vatandaşın kabusu oldu
#Ekonomi / 14 Temmuz 2025

6 ay boyunca gelmeyen hasta için maaş kesintisi 1 yıla çıkarıldı
#Ekonomi / 10 Temmuz 2025

Genç avukatlara 6 ay ödemesiz büro kurma kredisi verilecek
#Ekonomi / 10 Temmuz 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *