ANASAYFA arrow right Ekonomi

Koyun ve manda bakanlığın koruması altında

Koyun ve manda bakanlığın koruması altında
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.56
Hayvancılık Bakanlığı'nca nesli tükenmekte olan manda ile "zom" ve "karakaş" ırkı koyun, koruma altına alındı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca nesli tükenmekte olan manda ile "zom" ve "karakaş" ırkı koyun, koruma altına alındı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya,
geçen yıl altyapısı hazırlanan ''Halk Elinde Islah'' projesinin bu yıl uygulanmaya başladığını, bu kapsamda Diyarbakır'da nesli tükenmekte olan hayvan ırklarının tespitinin yapıldığını söyledi. Tespiti yapılan hayvan ırklarından birinin, halk arasında ''camış'' olarak tabir edilen manda, diğerinin ise genetik potansiyeli yüksek ''zom'' ve ''karakaş'' ırkı koyun olduğunu anlatan Koçkaya, bu kapsamda kentte 2 bin 14 manda, 12 bin 600 ''zom'', 6 bin 300 de ''karakaş'' ırkı koyunun koruma altına alındığını bildirdi.
Koçkaya, ''Normalde ineğe 250, mandaya 300, koyuna da 15 lira destek veriliyor. Çeşitli nedenlerle nesli tükenmeye yüz tutmuş manda ve koyun ırkının korunarak nesillerinin sürmesinin sağlanması için koruyucu önlem kapsamında yetiştiricilere destek ödemesi yapılıyor. Diyarbakır'da yetiştiricilere nesli tükenen manda başına 500, zom ve karakaş ırkı koyun başına da 50 lira destek veriyoruz'' dedi.AA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *