ANASAYFA arrow right Ekonomi

'Lüks tüketim ithalatını kalem kalem açıklayacağım'

'Lüks tüketim ithalatını kalem kalem açıklayacağım'
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.47
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.47
Türkiye ekonomisinin 'yumuşak karnı' cari açığın nasıl düşürüleceğine dair çözüm arayışları sürüyor.
Türkiye ekonomisinin 'yumuşak karnı' cari açığın nasıl düşürüleceğine dair çözüm arayışları sürüyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, önümüzdeki ay ithalatın hangi lüks tüketim kalemlerinden kaynaklandığını detaylı olarak açıklayacağını söyledi.
Mersin'de 60 milyon dolarlık yatırım yapan Şişecam dün kromik asit, oksijen, beyaz sodyum sülfat tesislerinin açılışını yaparken, sülfürik asit tesisinin de temelini attı. Tesislerde elde edilen ürünler cam, deterjan, kimya, deri ve ilaç sanayii gibi sektörlerde kullanılıyor.
Açılışta konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu yatırımların cari açığa panzehir olacağını ifade etti. Çağlayan, "Cari açığın artışına sebep olarak ihracatçıyı göstermek, 52 bin ihracatçıya yapılan en büyük hakarettir. Şubat ayında açıklanacak verilerle ithalatın ne kadarının lüks tüketime gittiğini hep birlikte göreceğiz. Lüks tüketimi kalem kalem tüm Türkiye'ye açıklayacağım. En lüks arabaları alıyoruz, cep telefonlarımızı 3-4 ayda bir son modelleri ile değiştiriyoruz." dedi. Cam sektörünün 880 milyon dolarlık ihracat yaptığına dikkat çeken Bakan Çağlayan, artık milli mücadeleyi ekonomi ile verdiklerini söyledi. Çağlayan, Şişecam'ın tesisleri ile yıllık 60 milyon dolarlık ithalatın önüne geçileceğini belirtti.SHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *