ANASAYFA arrow right Ekonomi

Mescid-i Aksa’nın taban halıları Gaziantep’te üretildi

Mescid-i Aksa’nın taban halıları Gaziantep’te üretildi
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Aksa'nın taban halıları için açılan ve dünyanın önde gelen 85 halı firmasının katıldığı ihaleyi Kaşmir Halı kazandı.
İslam dünyasının kutsal mekanlarından Mescid-i Aksa'nın taban halıları için açılan ve dünyanın önde gelen 85 halı firmasının katıldığı ihaleyi Kaşmir Halı kazandı.
Camiye has desenler, özel boya ve renkler kullanılarak tasarımlar geliştirildi. Dünyanın en beyaz ve temiz yünü kabul edilen, koku yapmayan Yeni Zelanda yünü ithal edilerek, özel iplik üretildi. Hazırlanan 8 desen komisyonun onayına sunuldu ve bunların içerisinden birisi onaylandı. Bordo, altın sarısı, yeşil ve hardal renklerini tonları kullanılan halı, Kaşmir Halı Fabrikası'nda üretildi. Gemi ve tırlarla Kudüs'e taşınan 5 bin 200 metrekarelik halı, Kaşmir Halı ekibince geçtiğimiz haziran ayında Mescid-i Aksa'ya serildi.
Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, ''Bu elbette ülkemiz ve Türk halı sektörü için önemli bir iş, büyük bir onur ve prestijdir. Böyle bir ihalenin Kaşmir Halı'da kalması Türk halı sektörünün dünyaya tanıtılması açısından da önemli bir gelişmedir'' dedi.
Finansmanı Ürdün Krallığı karşıladı
Üretilen 5 bin 200 metrekarelik halıların ambalajlarıyla birlikte toplam ağırlığının 23 ton olduğunu bildiren Topçuoğlu, ''Halılar önce 3 konteynerle gemilere yüklenmek üzere Mersin limanından yollandı. Buradan gemiyle Haifa Limanı'na ulaştırıldı. Buradan camiye taşındı. Gülsan Holding bünyesinde, bu iş için lamineli özel kumaşlardan oluşan ambalaj yapıldı'' dedi.
Mustafa Topçuoğlu, halıların mayıs ayında teslim edildiğini, döşemesinin de Kaşmir ekibi tarafından haziran ayında gerçekleştirildiğini belirtti.
Ürünün maliyetinin Ürdün Kralı Abdullah tarafından karşılandığını belirten Topçuoğlu, ''El Aksa Camisi ve o bölgedeki kutsal alanların finansmanı Ürdün Krallığı tarafından yapılıyor. Bu projenin bütün finansmanı Ürdün Krallığı tarafından karşılanmıştır'' dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *