ANASAYFA arrow right Ekonomi

Novotel ve İbis satılıyor mu?

Novotel ve İbis satılıyor mu?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.55
otel grubu Accor S.A tarafından işletilen Novotel Gaziantep ve Ibis Otel Gaziantep’in satılacağı iddia ediliyor.
Akfen GYO tarafından yatırımı gerçekleştirilen ve Avrupa’nın en büyük zincir otel grubu Accor S.A tarafından işletilen Novotel Gaziantep ve Ibis Otel Gaziantep’in satılacağı iddia ediliyor.


Akfen Holding’in Başkanı Hamdi Akın’ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden aylık 8 bin dolar ücretle 39 yıllığına kiraladığı arsa üzerine yapılan yatırım 2009 yılında hizmete girmişti.

Dünyada 4’üncü büyük olan Accor Grubu’nun Akfen Grubu ile ortaklaşa yaptığı otel yatırımları kapsamında gerçekleştirilen Novotel ve Ibis Oteller Türkiye’de 3 ve 4 yıldızlı şehir otelciliğinde önemli bir açığı kapatıyor.
Gaziantep’teki Novotel ve İbis Otel’in açılışında konuşan Hamdi Akın, “Stratejik ortağımız Accor, ‘Türkiye’de ne kadar otel yaparsanız hepsini işletiriz’ diyor. Ancak otele uygun arsa bulmak çok zor. Bizim oteller orta sınıfa hitap ediyor. Geri dönüşü çabuk olmuyor. O nedenle arsanın ya çok uygun fiyatlı ya da bedava olması gerekiyor” demiş ve şu bilgileri vermişti:
“Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Accor grubu ile münhasırlık anlaşması var. Accor’un 4 yıldızlı Nov ile 3 yıldızlı Ibis marka otellerini Türkiye’de biz yapıyoruz. Otellerin işletmesini yürüten Accor ile 25 yıllık kira sözleşmesi var. Accor’un Belçika’da 75, sadece Paris’te farklı markalarla işlettiği 400 oteli var. Biz de otel sayısında 30’lu 40’lı rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz.”
Bu yıl da bir şey olursa Eyüp Sultan’a giderim
“110-150 milyon lira finansman için Akfen GYO’nun yüzde 29.41 oranında halka açılmasını planlıyoruz. Biliyorsunuz Akfen Holding’in talep toplamaya başlayacağını duyurup ancak talep toplamadan bir gün önce ABD piyasalarında fat finger (şişman parmak denilen, yanlışlıkla bir tuşa basılarak bir hissenin satış emrinin verilmesi işlemi) nedeniyle büyük düşüşler yaşanmıştı. Sonuç olarak o tarihte halka arz oranını küçülterek sürece devam etmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Akın şöyle konuşmuştu: “Akfen GYO’nun halka arzı da Usame Bin Ladin’in öldürülmesine denk geldi. Şimdilik herşey yolunda gidiyor. Umarım Bin Ladin mezarından çıkmaz. Bu kez de bir sorun olursa, artık Eyüp Sultan’a gitmemiz gerekir diye düşünüyorum.”
Sonuç itibariyle Hamdi Akın’ın bu otelleri ve TAV’ı da satabileceği iddia ediliyor.
Akın’ın daha karlı sektörlere yönelebileceği konuşuluyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *