ANASAYFA arrow right Ekonomi

Şölen dünyanın en büyük 100 listesinde 59’uncu

Şölen dünyanın en büyük 100 listesinde 59’uncu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.55
Candy Industry Dergisi, her yıl yayımladığı Küresel Top 100 listesinin 2011 yılı sonuçlarını açıkladı.
Dünyada çikolata ve şekerleme sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ciro, çalışan sayısı ve üretim tesisi sayısı bazında değerlendiren uluslararası Candy Industry Dergisi, her yıl yayımladığı Küresel Top 100 listesinin 2011 yılı sonuçlarını açıkladı.


‘Candy Industry Top 100’ listesinde Türkiye’den iki firma yer alıyor.
Listede Yıldız Holding, çikolata-şekerleme kategorilerinden elde ettiği 2 milyar 96 milyon dolarlık cirosuyla, dünyada bu alanda faaliyet gösteren 10'uncu büyük şirket oldu. Yıldız Holdingde 2011'de çikolata konusundaki en önemli gelişme, tüm atıştırmalık faaliyetlerin "Ülker" çatısı altında toplanması oldu.
100 firmanın arasında bulunan diğer firma ise 59’uncu sıradaki Şölen oldu.
Şölen, kendisini Gaziantep’li bir kuruluş olarak tanıttı. Firmanın CEO’su Elif Çoban, Yönetim Kurulu Başkanı ise İsmail Çoban olarak yer aldı.
Şölen’in 5 ayrı tesisinde 1600 kişi çalışıyor, yıllık cirosu ise 235 milyon dolar.

Bir dünya markası: Şölen

Çok zor bir sektörde dünyanın en büyük 100 firması arasında yer almanın olağanüstü bir başarı olduğunu kabul etmek gerekir.
Küresel listede ‘Top 100’ arasında ‘Gaziantep’ ve ‘Şölen’ isimlerini yanyana görmek çok heyecan veriyor.
Tam anlamı ile sıfırdan başlayan ‘Şölen’in bugünlere gelmesi tabii ki kolay olmadı. Türkiye’yi karış karış gezdiler, ürünlerini tanıttılar. Bu uğurda ağabey Asef Çoban’ı ‘şehit’ verdiler.
Şölen, görkemli bir şekilde dünyaya da açıldı. Ürünleri Avurapa ve Amerika’nın en prestjili marketlerinde satılmaya başladı.
Gaziantepli bir firmanın dünyanın en ünlü tasarımcılarından birisi olan Karim Rashid’in Şölen’le çalışması belki de firmanın iş hayatındaki önemli bir kilometre taşı oldu.
Prada, Issey Miyake, Davidoff, Kenzo, Armani, Yahoo gibi dev şirket ve markalara tasarım yapan Karim Rashid, Gaziantepli Şölen için 2 yıl çalışarak çikolatada bir prestij marka olan Eternity’yi, yarattı.
Gaziantep’in bütün dünyada tanınan iki markası var: Şölen ve Merinos.
Ağabey Yönetim Kurlu Başkanı İsmail Çoban, kızkardeş CEO Elif Çoban, Şölen’i bir dünya firması yapmayı başardılar.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *