ANASAYFA arrow right Ekonomi

TİF, Hatay ve Malatya’da iki merkez açtı

TİF, Hatay ve Malatya’da iki merkez açtı
YAYINLAMA: 18 Temmuz 2024 / 19.46
GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2024 / 19.46

Türkiye Yerel STK İnsani Forumu (TİF), geçtiğimiz hafta Hatay ve Malatya’da Yerel Koordinasyon ve Kalkınma Merkezlerinin (YKKM) açılışını yaptı. Merkezler, deprem bölgesinde çalışan yerel aktörlerin koordinasyon ve işbirliğinin güçlenmesi için kullanılacak.

6 Şubat Depremlerinin ardından afet bölgesinde çalışan yerel sivil toplum kurumlarının ve sivil ağlarının koordinasyonunu güçlendirmek için kurulan TİF’in yaklaşık 60 üyesi bulunuyor. TİF, Hayata Destek’in ev sahipliğinde deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da aktif olarak çalışan TİF, 9 Temmuz’da Malatya ve 11 Temmuz’da da Hatay’da Yerel Koordinasyon ve Kalkınma Merkezlerinin (YKKM) açılışlarını yaptı.

Merkezler; sivil toplum kuruluşları ve ağlar için bir ortak alan olacak; eğitim, etkinlik, koordinasyon toplantıları, ofis ve çalışma alanı olarak kullanılabilecek.

9 Temmuz’da Malatya YKKM’nin açılışı yapıldı. Açılışa yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte STK temsilcileri, yerel yönetimler, yerel koordinasyon ağları temsilcileri, İl Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Malatya Valiliği gibi kamu kurum temsilcileri, kooperatifler, mahalle grupları, Birleşmiş Milletler ajansları temsilcileri, il ve ilçe belediyeleri, Ticaret Odası ve Kalkınma Ajansı temsilcilerinden oluşan yaklaşık 60 kişi katıldı.

TİF’in yerelleşme çalışmalarından bahsedilen açılışta, TİF Malatya temsilcisi Elif Çelik Merkezin afet müdahalesi kapsamında dayanışmayı artırma misyonunu vurguladı ve şöyle devam etti; “Diğer afet illerine nazaran sivil toplum çalışmalarının sınırlı olduğu Malatya’da tam da kaynakların azalmaya başladığı dönemde açtık bu merkezi. Hem depremden etkilenen hem de hala sahada çalışmaya devam eden insanlar olarak, bu merkezin Malatya’daki ihtiyaçları kolektif bir şekilde duyurmak için bir alan olacağını; yanı sıra ildeki sivil toplum yapılanmasının güçlenmesine katkı sağlayacağını umuyoruz.”

Çelik ayrıca, YKKM’nin sürdürülebilir olması için yerelin sahiplenmesinin çok önemli olduğunu belirtti; “Merkezin kurulum sürecine sundukları katkı ve sahiplenme için yerel sivil toplum örgütlerine, başta Yeşilyurt Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere gönülden destek veren tüm kamu kurumlarına teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

11 Temmuz’da Hatay’da yapılan YKKM açılışına da yerel, ulusal ve uluslararası STK temsilcileri, yerel yönetim ve kamu kurumları temsilcileri, mahalle grupları ve Birleşmiş Milletler ajanslarından temsilcileri olmak üzere yaklaşık 60 kişi katıldı; sivil toplumun farklı ölçekteki bileşenleri de açılış vesilesiyle tanıştı.

TİF’in yürütme kurulu üyeleri Genç Hayat ve Yeryüzü Çocukları Derneklerinden temsilciler de açılıştı yer aldı.

TİF Yürütme Kurulu üyesi Uçan Süpürge Derneği’nden Sinem Sefa Akay ve TİF Hatay Temsilcisi İlayda Ulaş açılış konuşmasında merkezin kolektif yapısı vurgulandı.

TİF Hatay temsilcisi İlayda Ulaş, Merkezin amacından bahsetti;

"Yerelde yaşayan bireyler ve topluluklar olarak bu Merkezde birlikte kararlar alacak, projeler geliştirecek ve uygulayacağız. Burada, her sesin duyulduğu, her fikrin değerlendirildiği ve herkesin katkıda bulunabileceği bir ortam yaratmayı hedefliyoruz. Bu merkez, sadece bir bina değil, aynı zamanda ortak hayallerimizin, umutlarımızın ve hedeflerimizin hayat bulduğu bir yuva olacak. Birlikte çalışarak, paylaşarak ve birbirimizi destekleyerek çok daha güzel ve güçlü bir gelecek inşa edeceğimize inanıyorum."

TİF YKKM’leri dernekler ve inisiyatifler için eğitim, etkinlik, koordinasyon toplantıları, ofis ve çalışma alanı olarak kullanılabilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *