ANASAYFA arrow right Ekonomi

“Türkiye ile yapılan sığınmacı anlaşması benzer anlaşmalar için bir örnek”

“Türkiye ile yapılan sığınmacı anlaşması benzer anlaşmalar için bir örnek”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde partisi tarihinin en düşük oy alan Başbakan Angela Merkel, çok eleştirilen AB-Türkiye mülteci anlaşmasını “Türkiye ile yapılan anlaşma hem gerekli hem de insan
Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde partisi tarihinin en düşük oy alan Başbakan Angela Merkel, çok eleştirilen AB-Türkiye mülteci anlaşmasını “Türkiye ile yapılan anlaşma hem gerekli hem de insan kaçakçılığıyla mücadele için diğer ülkelerle yapılabilecek benzer anlaşmalara örnek” sözleriyle savundu.
Federal Meclis’te seçim yenilginin önemli bir faktör olarak gösterilen hükümetin sığınmacı politikasına yönelik eleştirilere yanıt veren Angela Merkel, Almanya'daki durumun bir yıl önceye kıyasla çok daha iyi olduğunu ancak halen yapılması gerekenlerin bulunduğunu kaydetti.
Ankara ile Berlin arasındaki ilişkilerin başarıyla ele alındığını da söyleyen Merkel, AB-Türkiye Zirvesi'nde imzalanan sığınmacı anlaşması için “Türkiye ile yapılan sığınmacı anlaşması hem gerekli hem de insan kaçakçılığıyla mücadele etmek için diğer ülkelerle yapılabilecek benzer anlaşmalar için bir örnek” dedi.
Merkel’in konuşmasını yansıtan Sputniknews’a göre, Suriye krizine de değinen Merkel, “sadece Rusya ve ABD'nin en kısa sürede anlaşmaya varmasını umabildiğini” söyledi.ANKA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin tarımsal ekonomik büyüklükte; 2002 yılında Avrupa’da 4. sırada iken, 2005’ten bugüne Avrupa’da 1. sıradaki yerini koruduğunu söyledi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın soru önergesini yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, 2002 yılında 1 milyar 868 milyon TL olan toplam tarımsal desteklerin 2016 yılında 11,6 milyar TL’ye çıkarıldığını belirtti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin tarımsal ekonomik büyüklükte; 2002 yılında Avrupa’da 4. sırada iken, 2005’ten bugüne Avrupa’da 1. sıradaki yerini koruduğunu ifade etti. ANKA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *