ANASAYFA arrow right Ekonomi

Türkiye kayyımla umutları yok ediyor

Türkiye kayyımla umutları yok ediyor
YAYINLAMA: 04 Haziran 2024 / 12.13
GÜNCELLEME: 04 Haziran 2024 / 12.13

AB Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atamasına ilişkin konuştu. Amor, “Halkın iradesini hiçe sayma” dedi. Almanya Yeşiller Partisi Parlamenteri Max Lucks da yerine kayyım atanan eşbaşkanın yanında oldukları dile getirdi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk grubu başkanı, Almanya Yeşiller Partisi Parlamenteri Max Lucks, DEM Parti Hakkari Belediyesine atanan kayyıma tepki gösterdi.

Sosyal medyada yaptığı açıklama ile tepki gösteren Amor, DEM Parti Genel Merkezi hesabını etiketleyerek, “Ve böylece yeniden başlıyor” dedi. Amor, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması ve kayyım atamasını anımsatarak, bu durumun demokratik ilkelere bariz bir saldırı olduğunun altını çizdi. Amor, “Bu durum halkın iradesini hiçe saymak ile eş değerdir. Türkiye hükümeti, ekonomik ve kalkınmayı canlandırma umudunu yok etmenin en hızlı yollarına başvuruyor” şeklinde tepki gösterdi.

Max Lucks ise halkın DEM Parti adayı olan Akış’ı son yerel seçimlerde seçtiğini ve bunun demokrasinin ifadesi olduğuna işaret etti. Lucks kayyım atamasının ise demokrasi ifadesi olmadığını ve bu durumu kınadığının altını çizdi. Lucks, “Türkiye’deki tüm demokratlarla birlikte Mehmet Sıddık Akış’ın yanındayız” ded

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *