ANASAYFA arrow right Ekonomi

Türkiye’de daha çok banka almak istiyorlar

Türkiye’de daha çok banka almak istiyorlar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.27
Mısır ve Türkiye gibi yükselen piyasalarda daha fazla banka varlıklarını almak istedikleri belirtiliyor.
Körfez ülkelerinin bankalarının uzun vadede büyüyebilmek amacıyla Mısır ve Türkiye gibi yükselen piyasalarda daha fazla banka varlıklarını almak istedikleri belirtiliyor. Bu arada, “en iyi” getirilerin Türk bankalarınca sağlandığı değerlendirmeleri de yapılıyor. 

Körfez bankalarının uzun vadede daha hızlı büyüyebilmek amacıyla Türkiye ve Mısır gibi yükselen ülkelerde daha çok banka varlıklarını alma arzusu, Katar’da yayımlanan Gulf Times gazetesinin bir haberine konu oldu. 
Gulf Times, son bir yılda Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden bankaların Türkiye ve Mısır’da banka satın aldıklarına dikkat çektiği haberinde Körfez bankalarının özellikle Türkiye’de fırsatları değerlendirmesinin beklendiğini de kaydetti.
Haberde şöyle denildi: 
“Kuveyt’in Küresel Yatırım Kuruluşunun analistleri, Türk bankalarının, Katar bankaları başta olmak üzere, potansiyel alıcılara en iyi getirileri sunduklarını söylüyorlar.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *